Dopen in de Sint-Jan

Dopen betekent onderdompelen. Wie wordt gedoopt, wordt symbolisch met Christus ondergedompeld in zijn dood om met Hem te verrijzen. Het doopsel is het eerste sacrament dat een mens ontvangt. Het maakt ons tot kind van God en neemt ons op in de gemeenschap van de Kerk. Iedere keer wanneer wij bij het binnenkomen van het kerkgebouw onze vingers in het wijwatervat dopen en een kruisteken maken, denken we terug aan onze eigen doopsel.

Dopen gebeurt met de symbolen van water, zalving en olie; hiermee wordt de dopeling door de priester welkom geheten in die gemeenschap.

Doopouders kunnen voor het afspreken een doopdatum en de doopvoorbereiding contact opnemen met de doopadministratie.

Voor de Sint-Jan:
073- 6130314 maandag t/m vrijdagochtend van 9.00 – 12.00 uur of via secretariaat@mariajohannes.nl

Voor de kerken van de Parochie Maria verwijzen we u naar:
www.parochiemaria.nl

De secretaresse plant samen met u de voorbereiding en de doop in en zorgt dat u de nodige papieren en uitnodigingen ontvangt. U weet dan precies wanneer en waar u wordt verwacht. Uw kindje wordt gedoopt in een gezamenlijke doopviering met maximaal drie dopelingen per viering. 

Wij nodigen de doopouders uit om samen met hun kindje naar de zondagsviering te komen. Dit kunt u zien als een eerste kennismaking van de geloofsgemeenschap met de dopeling. Deze wordt door de doop immers hierin opgenomen. Voor aanvang van deze viering wordt u verwelkomd door iemand van de doopwerkgroep en de priester begroet u in zijn openingswoord. Tijdens de viering wordt de dopeling gezegend.

In dezelfde maand worden de doopouders verwacht op de doopvoorbereidingsavond. Daar wordt o.a. gezamenlijk het boekje gemaakt voor de doopviering. Op deze avond krijgt u ook een kinderbijbel mee voor uw kindje. Ouders die op deze avond niet aanwezig kunnen zijn, moeten een nieuwe afspraak maken bij het secretariaat. Hun kindje kan dan niet gedoopt worden op de afgesproken datum.

De kosten voor een Doop in de Sint-Jan vindt u hier

Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier
Inschrijfformulier dopen Sint-Jan 2021
teaser gerelateerd document
Inschrijfformulier dopen Sint-Jan
Machtiging dopen Sint-Jan 2021
teaser gerelateerd document
Machtiging dopen Sint-Jan
Liturgie dopen Sint-Jan 2021
teaser gerelateerd document
Liturgie dopen Sint-Jan