Oktober - Mariamaand in de Sint-Jan
In de Sint-Jan staat ook de oktobermaand in het teken van Maria met dagelijks rozenkransgebed, een bijzondere Mariavesperviering en een zondag van dankbaarheid.

Dank aan Maria - zondag 11 oktober
Afgelopen mei konden de gebruikelijke vieringen met gildes en koren en bedevaartgangers, de bidtocht en andere meimaandactiviteiten geen doorgang vinden. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw is dankbaar voor wat nog wel mogelijk was en de positieve reacties daarop. Nu in oktober, net als mei een Mariamaand bij uitstek, is er gelukkig meer mogelijk. Daarom wil de Broederschap op zondag 11 oktober, zowel tijdens de viering van 10 uur als die van 12 uur, samen met u Maria dank zeggen voor al het goede.

Bijzondere Vesperviering - zondag 11 oktober
100 Jaar geleden organiseerde de ‘Limburgse Bedevaarten’ de eerste bedevaart naar Lourdes. Dat wordt feestelijk, o.a. met een vesperviering is op zondag 11 oktober om 16.00 uur bij de Zoete Moeder in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden vooraf wel noodzakelijk: info@huisvoordepelgrim.nl

Rozenkransgebed - ma t/m za in oktober
In de oktober-rozenkransmaand zijn we in de Sint-Jan gewoon in de namiddag het rozenkransgebed te bidden in de Mariakapel. Omdat vanwege de coronamaatregelen er niet zoveel gelovigen in de Mariakapel kunnen plaats-nemen, is het rozenkransgebed dit jaar verplaatst naar een ander tijdstip en een andere locatie: maandag t/m zaterdag om 12.10 uur bij het Koepelaltaar.
Overzicht nieuwsberichten
Oktober - Mariamaand in de Sint-Jan
01-10-2020
In de Sint-Jan staat ook de oktobermaand in het teken van Maria met dagelijks rozenkransgebed, een bijzondere Mariavesperviering en een zondag van dankbaarheid.
Gedragscode sociale veiligheid Parochie Sint-Jan
30-09-2020
Het bestuur van de Parochie H. Johannes Evangelist te ’s-Hertogenbosch heeft de gedragscode sociale veiligheid vastgesteld conform de richtlijnen vanuit de Kerkprovincie en het bisdom.
Birgittabijeenkomst 22 september over Vrede
18-09-2020
Voor de eerste Birgittabijeenkomst van dit seizoen komt dr. Llewellyn Bogaers op 22 september spreken over 'Wat is Vrede?' in het kader van de Vredesweek.  
Herdenkingsmis gestorven religieuzen
12-09-2020
Zaterdag 19 september vindt er in de Sint-Jan kathedraal een bijzondere Eucharistieviering plaats vanuit de Konferentie Nederlandse Religieuzen, waarin alle religieuzen worden herdacht die in de voorbije maanden zijn overleden.
Communievoorbereidingen en -vieringen
10-09-2020
In de maand september vinden in de kerken van de H. Mariaparochie enkele (uitgestelde) communievieringen plaats én starten ook alweer de voorbereidingen voor de Eerste  Heilige Communie in 2021.
Communievieringen 2020
28-08-2020
Na enkele maanden uitstel vanwege de coronamaatregelen, vinden op zondag 6 september zowel in de Sint-Jan als de Lucaskerk vieringen plaats waarin een aantal kinderen hun Eerste Heilige Communie ontvangt.
MIVA-collecte 30 augustus
28-08-2020
Dit jaar richt MIVA zich voor de jaarlijkse collecte op zorg in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld in Bangladesh.
Feest van de Kerkwijding Sint-Jan
18-08-2020
Zondag 23 augustus vieren wij op plechtige wijze het feest van de Kerkwijding (de eigenlijke dag is 25 augustus). Het is een jaarlijks hoogtepunt in het liturgisch jaar van de Sint-Jan.
Openluchtmissen op terras in Sint-Janstuin
13-08-2020
Op zaterdag 15 augustus viert de Kerk het feest van Maria Tenhemelopneming. We vieren het tijdens de Eucharistievieringen van 8.30 en 12.30 uur in de Sint-Jan. En de dag erna, zondag 16 augustus, met twee openluchtvieringen in de Sint-Janstuin naast de kathedraal.
Aanpassing deelnamebeleid vieringen
05-08-2020
Voor de Sint-Jan geldt vanaf begin augustus dat u de vieringen kunt bijwonen zonder dat u zich vooraf hoeft aan te melden of uw naam op een presentielijst moet noteren.