Schola geeft kerstmedley in de kerststal
Het kathedrale koor van de Sint-Jan, de Schola Cantorum, heeft een speciale kerstvideo opgenomen in de kerststal van de Sint-Jan.

De Schola Cantorum heeft afgelopen jaar een Zingen-Op-Afstand versie gemaakt van een aantal prachtige nummers. Omdat het in de huidige lockdown ook niet mogelijk is met elkaar te zingen is er met behulp van speciale technieken wederom een Zingen-Op-Afstand video gemaakt met kerstliederen. Iedereen heeft de stukken thuis opgenomen en die zijn samengevoegd met beelden uit de kerststal. Gebruik een koptelefoon voor het beste luisterplezier!

Op hun Facebookpagina schrijft de Schola:
"De kerstperiode ziet er dit jaar anders uit, ook voor de Schola. Omdat dit zo’n bijzondere tijd is voor ons, is er een speciale Zingen Op Afstand-editie gemaakt: een kersteditie waarin enkele koorleden letterlijk in de kerststal zingend te zien zijn.

De video brengt dus ook de (inmiddels gesloten) kerststal goed in beeld: we hopen via deze digitale weg de kerstsfeer te verspreiden bij iedereen thuis.

Namens de gehele Schola wensen we u een hele fijne kerst, een gezond en gelukkig 2021 en heel veel kijk- en luisterplezier toe!"

Hier vindt u de video op de kerststalpagina van de Sint-Jan. Daar staan ook nog enkele andere video's die betrekking hebben op de kerststal en/of Kerstmis.
Overzicht nieuwsberichten
Actie Kerkbalans 2021 - van harte aanbevolen
10-01-2021
In de week van 16-30 januari 2021 wordt weer de landelijke Actie Kerkbalans gehouden. Mgr. De Korte, bisschop van Bisdom Den Bosch, schreef reeds in juni afgelopen jaar een brief om deze Actie aan te bevelen.
Nog enkele plaatsen voor viering Oudjaar en Driekoningen
29-12-2020
Aan het einde van het jaar en de start van het nieuwe jaar willen we God danken en vragen om zegen. Zondag a.s. 3 januari vieren we het Hoogfeest van Openbaring van de Heer, Driekoningen.
Kerststal Sint-Jan en kerstmuziek online
22-12-2020
Vlak voor Kerstmis zijn twee impressies van de Kerststal van de Sint-Jan en een kerstmedley van de Schola Cantorum online gepubliceerd. Echt iets om te bekijken!
Kerstwens pastores en bestuur voor vrijwilligers
21-12-2020
Pastoresteam en bestuur hebben aan de vrijwilligers van de Sint-Jan een uitgebreide kerstwens gestuurd om hen te danken en bemoedigen aan het einde van dit bijzondere jaar. 
Uitnodiging om Kerstmis te vieren
20-12-2020
Over enkele dagen gaan we Kerstmis vieren. De coronapandemie legt onze wereld stil. Maar het wordt Kerstmis. We vieren dat God is mens geworden. Ook in de Sint-Jan gaan we het kerstfeest vieren.
Schola geeft kerstmedley in de kerststal
19-12-2020
Het kathedrale koor van de Sint-Jan, de Schola Cantorum, heeft een speciale kerstvideo opgenomen in de kerststal van de Sint-Jan.
Geen publieke kerstvieringen op Kerstavond
16-12-2020
De Nederlandse bisschoppen hebben woensdag 16 december gezamenlijk besloten om alle vieringen op 24 december niet door te laten gaan. In de Sint-Jan is het daarom niet mogelijk op kerstavond vieringen bij te wonen. Wel kunnen twee vieringen op Kerstavond via YouTube worden gevolgd.
Kerststal Sint-Jan per direct gesloten
14-12-2020
Na de toespraak van premier Rutte op 14 december, waarin hij een nieuwe lockdown afkondigde, heeft het bestuur van de Sint-Janskathedraal besloten de kerststal per direct te sluiten.
Avondrondleiding door de kerststal
10-12-2020
Het is nu ook mogelijk te reserveren voor een rondleiding door de kerststal op 14, 15 of 16 december. Hierbij leidt een gids een select gezelschap van maximaal 4 personen rond in de kerststal.
Reserveren voor Kerstvieringen en kerstconcerten
06-12-2020
Hieronder vindt u de vieringen in de Sint-Janskathedraal vanaf Kerstavond t/m zondag 3 januari. Tevens staan er drie concerten bij. Voor zowel de vieringen als de concerten is het noodzakelijk te reserveren. MAANDAG 7 december wordt het ticketsysteem opengesteld.