Vrijwilligers gezocht voor de infobalie in de Sint-Jan
Het bestuur van de Sint-Jan is momenteel op zoek naar vrijwilligers die het team van de ‘infobalie’ willen komen versterken. U assisteert bij het verstrekken van informatie aan bezoekers, verkoopt artikelen uit de infoshop en verricht lichte administratieve werkzaamheden.

De kathedrale basiliek van Sint-Jan is een van Nederlands belangrijkste historische monumenten en daarmee een toeristische bestemming van Europees formaat.

De kerk biedt ook een thuis aan de r.-k. geloofsgemeenschap, de parochie, van de Heilige Johannes Evangelist. Zodoende is de kathedraal tevens een plaats voor gebed, bezinning en het vieren van het geloof. De verering van de Zoete Moeder van Den Bosch neemt daarbij een belangrijke plek in.

De parochie spant zich in om voor die grote veelzijdigheid aan bezoekers gastvrij te zijn. En dat zou niet mogelijk zijn zonder de groep van vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzet voor de vele taken in en rond de Sint-Jan. Het bestuur is momenteel op zoek naar vrijwilligers die het team van de ‘infobalie’ willen komen versterken.

De infobalie bevindt zich bij binnenkomst via de hoofdingang meteen rechts en wordt door bezoekers en parochianen zeer gewaardeerd. Naast het verstrekken van informatie over de Sint-Jan, fungeert de infobalie ook als ‘winkel’ waar items als boeken, kaarten, beeldjes en nog andere artikelen worden verkocht.

Heeft u interesse? Hieronder leest u de specificaties van de functie en hoe u kunt reageren.

We kijken uit naar een fijne samenwerking.

Kerkbestuur

Vrijwilligers (m/v) infobalie gevraagd
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons team voor de infobalie komen versterken.

Wat zijn de taken?
• Verstrekken van algemene informatie aan onze bezoekers
• Assisteren bij de verkoop van de artikelen van de informatieshop
• Lichte administratieve werkzaamheden die bij de verkoop horen

Wat wordt van u verwacht?
• Het draaien van minimaal één dienst per week (doordeweeks) van 11.30 - 14.00 uur of van
14.00-16.30 uur en op zondag van 13.00-16.30. De infobalie is vooralsnog op maandag gesloten.
Indeling in overleg waarbij we wel verwachten dat u af en toe een zondagdienst draait.

Functie-eisen
• Geen specifieke opleidingseisen, enige rekenvaardigheid is natuurlijk wel fijn
• Beheersing van de Nederlandse taal en enige kennis van de Engelse taal zou fijn zijn
• Gastvrije instelling

Overige
• Je werkt altijd samen met een collega
• Wij zorgen voor een goede inwerkperiode
• Een cursus gastvrijheid behoort tot de mogelijkheden

Contact
Als u interesse hebt, stuur dan een mailtje naar: bestuur@mariajohannes.nl
Overzicht nieuwsberichten
Aanmelden Eerste H. Communie
05-06-2021
Nadat in 2020 vanwege de coronapandemie de communievoorbereiding geen doorgang kon vinden, hopen we na de zomervakantie weer op te starten. Opgeven graag vóór 20 juni.
Afsluitende viering meimaand op 31 mei
25-05-2021
De meimaand wordt op maandag 31 mei om 19 uur afgesloten tijdens een gezongen Eucharistieviering. U kunt hiervoor reserveren elders op deze pagina.
Verruiming aantal gelovigen bij de vieringen
29-04-2021
De Nederlandse bisschoppen hebben bekendgemaakt dat er verruiming mogelijk is voor het aantal aanwezigen bij de vieringen. Wat dat voor de Sint-Jan betekent, leest u hieronder en in de extra nieuwsbrief van mei 2021.
Meimaand 2021
24-04-2021
Wederom zal de meimaand in de Sint-Jan er anders en vooral soberder uitzien dan we gewend zijn. U bent uiteraard wel gewoon dagelijks welkom in de Sint-Jan.
13e Woord van bemoediging
15-04-2021
Mgr. De Korte blijft gelovigen bemoedigen en schrijft in zijn 13e Woord van Bemoediging:  "Tel niet alleen de zorgen maar ook de zegeningen, vaak kleine gebeurtenissen of ontmoetingen die plezier en vreugde geven."
Vrijwilligers gezocht voor regie livestream
15-04-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is op zoek naar vrijwilligers die het regieteam van de livestream komen versterken. Momenteel wordt met een professionele partij samengewerkt, maar om de kosten te drukken, nu en in de toekomst, wordt een eigen regieteam opgebouwd. Iets voor u? 
Mariabedevaart voor gezinnen - save the date
28-03-2021
Bisdom Den Bosch kondigt voor komende zomer een Mariabedevaart voor gezinnen aan. Deze bedevaart vindt plaats in de buurt van de feestdag van O.L. Vrouw van Den Bosch.
Nieuwe site Parochie Heilige Maria
26-03-2021
De Parochie Heilige Maria heeft op het hoogfeest van Maria Boodschap 25 maart haar nieuwe site www.parochiemaria.nl gelanceerd. Met de nieuwe site worden ook nieuwe e-mailadressen in gebruik genomen.
Vieringen in de Goede Week en met Pasen 2021
18-03-2021
Eind maart en begin april vieren we het hart van het liturgisch jaar: het lijden, sterven en verrijzen van onze Heer. Ook dit jaar zullen de vieringen van de Goede Week en Pasen beperkingen kennen vanwege alle maatregelen om het coronavirus terug te dringen.
Vrijwilligers gezocht voor de infobalie in de Sint-Jan
15-03-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is momenteel op zoek naar vrijwilligers die het team van de ‘infobalie’ willen komen versterken. U assisteert bij het verstrekken van informatie aan bezoekers, verkoopt artikelen uit de infoshop en verricht lichte administratieve werkzaamheden.