Mariabedevaart voor gezinnen - save the date
Bisdom Den Bosch kondigt voor komende zomer een Mariabedevaart voor gezinnen aan. Deze bedevaart vindt plaats in de buurt van de feestdag van O.L. Vrouw van Den Bosch.

Na een jaar dat in het teken stond van Covid-19 gloort er, heel voorzichtig en niet meteen, licht aan het einde van de tunnel. Wat zal het fijn zijn als we elkaar weer vrij en veilig mogen ontmoeten. Om dit te vieren organiseren we deze zomer een Mariabedevaart voor gezinnen. We sluiten hiervoor losjes aan bij de feestdag van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch.

Zaterdag 3 juli in Den Bosch
We nodigen parochies uit om op zaterdag 3 juli met hun gezinnen naar Den Bosch te komen. Geen probleem wanneer jullie daarvoor flink zouden moeten reizen. Wij zorgen dat jullie worden opgehaald en thuisgebracht met de bus! Vanaf 9.30 uur is er ontvangst met een pelgrimszegen. Daarna zijn er in de stad op allerlei bijzondere plekjes aanschuif-workshops rondom het leven en de verering van Maria. Aan het einde van de ochtend is er een iets langere workshop, met aansluitend lunch. Na de lunch komen we samen voor de afsluitende viering in de Sint-Janskathedraal met onze bisschop mgr. De Korte. Met een lekkere snack gaat ieder hopelijk moe maar voldaan weer naar huis, met de bus of met eigen vervoer.


Wat vragen we van jullie?
We vragen jullie alvast de datum in de agenda te noteren. Wellicht kunnen jullie nu al gezinnen polsen om mee te gaan? Save the date!
De bedevaart richt zich op gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Het lijkt ons belangrijk dat iemand van het pastorale team met de gezinnen meetrekt. Zo bouwen jullie aan familiepastoraat thuis.
Tot slot willen we jullie vragen je interesse als parochie kenbaar te maken. Graag vernemen we via mail: familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl wie jullie contactpersoon is.

Wat kunnen jullie verwachten?
In de week na Pasen ontvangen jullie flyers en posters, op papier en digitaal. Vanaf dat moment kunnen gezinnen inschrijven. De uiterste inschrijfdatum is 12 mei.
Tussentijds worden jullie met nieuwsbrieven op de hoogte gehouden.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Manon van den Broek van familiepastoraat: familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl.
We vragen een kleine eigen bijdrage per persoon.

Trekken jullie in dankbaarheid en vertrouwen met ons mee, met Maria die ons de weg wijst? We kunnen bijna niet wachten met jullie op weg te gaan!

Manon van den Broek en Ingrid van Meer, Bisdom
Chantal Piters, Huis voor de Pelgrim
Hennie van Hattum, Franciscusparochie Veghel
William Bekker, Broederschap O.L.V. van Den Bosch
Overzicht nieuwsberichten
Aanmelden Eerste H. Communie
05-06-2021
Nadat in 2020 vanwege de coronapandemie de communievoorbereiding geen doorgang kon vinden, hopen we na de zomervakantie weer op te starten. Opgeven graag vóór 20 juni.
Afsluitende viering meimaand op 31 mei
25-05-2021
De meimaand wordt op maandag 31 mei om 19 uur afgesloten tijdens een gezongen Eucharistieviering. U kunt hiervoor reserveren elders op deze pagina.
Verruiming aantal gelovigen bij de vieringen
29-04-2021
De Nederlandse bisschoppen hebben bekendgemaakt dat er verruiming mogelijk is voor het aantal aanwezigen bij de vieringen. Wat dat voor de Sint-Jan betekent, leest u hieronder en in de extra nieuwsbrief van mei 2021.
Meimaand 2021
24-04-2021
Wederom zal de meimaand in de Sint-Jan er anders en vooral soberder uitzien dan we gewend zijn. U bent uiteraard wel gewoon dagelijks welkom in de Sint-Jan.
13e Woord van bemoediging
15-04-2021
Mgr. De Korte blijft gelovigen bemoedigen en schrijft in zijn 13e Woord van Bemoediging:  "Tel niet alleen de zorgen maar ook de zegeningen, vaak kleine gebeurtenissen of ontmoetingen die plezier en vreugde geven."
Vrijwilligers gezocht voor regie livestream
15-04-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is op zoek naar vrijwilligers die het regieteam van de livestream komen versterken. Momenteel wordt met een professionele partij samengewerkt, maar om de kosten te drukken, nu en in de toekomst, wordt een eigen regieteam opgebouwd. Iets voor u? 
Mariabedevaart voor gezinnen - save the date
28-03-2021
Bisdom Den Bosch kondigt voor komende zomer een Mariabedevaart voor gezinnen aan. Deze bedevaart vindt plaats in de buurt van de feestdag van O.L. Vrouw van Den Bosch.
Nieuwe site Parochie Heilige Maria
26-03-2021
De Parochie Heilige Maria heeft op het hoogfeest van Maria Boodschap 25 maart haar nieuwe site www.parochiemaria.nl gelanceerd. Met de nieuwe site worden ook nieuwe e-mailadressen in gebruik genomen.
Vieringen in de Goede Week en met Pasen 2021
18-03-2021
Eind maart en begin april vieren we het hart van het liturgisch jaar: het lijden, sterven en verrijzen van onze Heer. Ook dit jaar zullen de vieringen van de Goede Week en Pasen beperkingen kennen vanwege alle maatregelen om het coronavirus terug te dringen.
Vrijwilligers gezocht voor de infobalie in de Sint-Jan
15-03-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is momenteel op zoek naar vrijwilligers die het team van de ‘infobalie’ willen komen versterken. U assisteert bij het verstrekken van informatie aan bezoekers, verkoopt artikelen uit de infoshop en verricht lichte administratieve werkzaamheden.