Vrijwilligers gezocht voor regie livestream
Het bestuur van de Sint-Jan is op zoek naar vrijwilligers die het regieteam van de livestream komen versterken. Momenteel wordt met een professionele partij samengewerkt, maar om de kosten te drukken, nu en in de toekomst, wordt een eigen regieteam opgebouwd. Iets voor u?

Het bestuur van Sint-Jan heeft de volgende vacature uitgeschreven: 

Vrijwilligers (m/v) regie live stream gevraagd

Vanwege corona zijn wij als Sint-Jan (parochie H. Johannes Evangelist) in het voorjaar 2020 gestart met het streamen van de vieringen via YouTube (zie ook: Sint-Jan Den Bosch)

Op dit moment huren we een professionele partij in. Om de kosten te drukken, nu en in de toekomst, zoeken we vrijwilligers die de vieringen willen streamen. We hebben namelijk de intentie om ook na corona met de livestream door te gaan.

Wat zijn de taken?
  • Het opzetten van een livestream en het bedienen van de camera’s voor het uitzenden van de vieringen in de Sint-Jan. Dat kan vanuit huis met een computer of laptop en een goede internetverbinding.
  • Kennis en interesse in het technisch onderhoud en verdere optimalisatie van de installatie zijn welkom.

Wat wordt van u verwacht?
  • Het regisseren van een livestream van een viering in de Sint-Jan. Een viering op zondag en op feestdagen duurt meestal maximaal 1.5 uur. Een doordeweekse viering in de ochtend of in de middag duurt maximaal 1 uur. Op dit moment worden alle vieringen gestreamd.
  • U schrijft vooraf in op de viering waarvan u de livestream gaat verzorgen.
  • De livestream verzorgt u vanuit huis, met een eigen computer of laptop. Een goede internetverbinding is noodzakelijk.

Functie-eisen
  • U kunt goed met een computer werken.
  • U hebt kennis van de katholieke liturgie. Of u bent bereid deze kennis op te doen.

Overige
  • Wij zorgen dat u goed wordt ingewerkt, zowel technisch als liturgisch.
  • Voor deze functie heeft u een VOG nodig.

Heeft u interesse? Of wilt u meer weten? U kunt ons bereiken via het e-mailadres bestuur@mariajohannes.nl
Overzicht nieuwsberichten
Verruiming aantal gelovigen bij de vieringen
29-04-2021
De Nederlandse bisschoppen hebben bekendgemaakt dat er verruiming mogelijk is voor het aantal aanwezigen bij de vieringen. Wat dat voor de Sint-Jan betekent, leest u hieronder en in de extra nieuwsbrief van mei 2021.
Meimaand 2021
24-04-2021
Wederom zal de meimaand in de Sint-Jan er anders en vooral soberder uitzien dan we gewend zijn. U bent uiteraard wel gewoon dagelijks welkom in de Sint-Jan.
13e Woord van bemoediging
15-04-2021
Mgr. De Korte blijft gelovigen bemoedigen en schrijft in zijn 13e Woord van Bemoediging:  "Tel niet alleen de zorgen maar ook de zegeningen, vaak kleine gebeurtenissen of ontmoetingen die plezier en vreugde geven."
Vrijwilligers gezocht voor regie livestream
15-04-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is op zoek naar vrijwilligers die het regieteam van de livestream komen versterken. Momenteel wordt met een professionele partij samengewerkt, maar om de kosten te drukken, nu en in de toekomst, wordt een eigen regieteam opgebouwd. Iets voor u? 
Mariabedevaart voor gezinnen - save the date
28-03-2021
Bisdom Den Bosch kondigt voor komende zomer een Mariabedevaart voor gezinnen aan. Deze bedevaart vindt plaats in de buurt van de feestdag van O.L. Vrouw van Den Bosch.
Nieuwe site Parochie Heilige Maria
26-03-2021
De Parochie Heilige Maria heeft op het hoogfeest van Maria Boodschap 25 maart haar nieuwe site www.parochiemaria.nl gelanceerd. Met de nieuwe site worden ook nieuwe e-mailadressen in gebruik genomen.
Vieringen in de Goede Week en met Pasen 2021
18-03-2021
Eind maart en begin april vieren we het hart van het liturgisch jaar: het lijden, sterven en verrijzen van onze Heer. Ook dit jaar zullen de vieringen van de Goede Week en Pasen beperkingen kennen vanwege alle maatregelen om het coronavirus terug te dringen.
Vrijwilligers gezocht voor de infobalie in de Sint-Jan
15-03-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is momenteel op zoek naar vrijwilligers die het team van de ‘infobalie’ willen komen versterken. U assisteert bij het verstrekken van informatie aan bezoekers, verkoopt artikelen uit de infoshop en verricht lichte administratieve werkzaamheden. 
Brief van de bisschoppen bij de Tweede Kamerverkiezingen
14-03-2021
Onder de titel 'Kiezen voor ‘het eigenlijke normaal’ - Het normaal waartoe we zijn geroepen is dat van het Rijk Gods' hebben de  bisschoppen van Nederland een brief geschreven bij gelegenheid van de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 17 maart 2021. 
Sint-Jan dagelijks geopend voor bezoek
06-03-2021
De Bossche Sint-Jan is dagelijks geopend voor bezoek aan de Mariakapel en bezichtiging van de kathedraal.