Verruiming aantal gelovigen bij de vieringen
Afgelopen woensdag 28 april zijn de eerste stapjes gezet in het voorzichtig afbouwen van de coronamaatregelen. In dit kader heeft er ook een gesprek plaatsgevonden tussen minister Grapperhaus en het CIO (Interkerkelijk Contact Overheidszaken). Voor kerken en andere religieuze gebouwen komt er een kleine verruiming.

Het wordt mogelijk om 10% van de beschikbare zitplaatsen te gaan gebruiken. Dit is, aan de vooravond van de meimaand, goed nieuws. In de Sint-Jan kunnen we volgens dit principe 170 kerkgangers een plaats bieden. Buiten de meimaand, wanneer het noordertransept weer beschikbaar is, 200.

Komende zondag, 2 mei, wordt een bescheiden begin gemaakt met maximaal 100 kerkgangers. Telefonisch reserveren is mogelijk op vrijdag 30 april vanaf 9.30 uur via (073) 614 41 70.

In de extra nieuwsbrief die u hiernaast kunt aanklikken leest u hoe u zich vanaf 7 mei kunt opgeven. Vooraf aanmelden is alleen nodig voor de Eucharistievieringen op zon- en feestdagen (10.00 en 12.00 uur) en de opening en sluiting van de meimaand.

De H. Missen op weekdagen en de Maria-vespers op zondagmiddag zijn vrij toegankelijk. Het aantal kerkgangers blijft bij deze vieringen altijd onder het gestelde maximum.

Zoals andere sectoren in de samenleving zetten ook de kerken een eerste stapje in het afbouwen van de lockdown. We blijven ons bewust dat het virus nog steeds onder ons is en er dagelijks nog vele besmettingen bijkomen. Ook de opnames in ziekenhuizen en op de IC’s blijven hoog. Waakzaamheid is en blijft geboden.

Laten we zorgzaam blijven voor elkaar. Alleen samen krijgen wij corona er onder.

Kerkbestuur Sint-Jan


Vieringen van zondag 2 mei
  • maximaal 100 kerkgangers
  • telefonisch reserveren (lees meer)

Vieringen vanaf zondag 9 mei
  • maximaal 170 kerkgangers
  • opgave via reserveringssysteem (lees meer)

Overzicht nieuwsberichten
Aanmelden Eerste H. Communie
05-06-2021
Nadat in 2020 vanwege de coronapandemie de communievoorbereiding geen doorgang kon vinden, hopen we na de zomervakantie weer op te starten. Opgeven graag vóór 20 juni.
Afsluitende viering meimaand op 31 mei
25-05-2021
De meimaand wordt op maandag 31 mei om 19 uur afgesloten tijdens een gezongen Eucharistieviering. U kunt hiervoor reserveren elders op deze pagina.
Verruiming aantal gelovigen bij de vieringen
29-04-2021
De Nederlandse bisschoppen hebben bekendgemaakt dat er verruiming mogelijk is voor het aantal aanwezigen bij de vieringen. Wat dat voor de Sint-Jan betekent, leest u hieronder en in de extra nieuwsbrief van mei 2021.
Meimaand 2021
24-04-2021
Wederom zal de meimaand in de Sint-Jan er anders en vooral soberder uitzien dan we gewend zijn. U bent uiteraard wel gewoon dagelijks welkom in de Sint-Jan.
13e Woord van bemoediging
15-04-2021
Mgr. De Korte blijft gelovigen bemoedigen en schrijft in zijn 13e Woord van Bemoediging:  "Tel niet alleen de zorgen maar ook de zegeningen, vaak kleine gebeurtenissen of ontmoetingen die plezier en vreugde geven."
Vrijwilligers gezocht voor regie livestream
15-04-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is op zoek naar vrijwilligers die het regieteam van de livestream komen versterken. Momenteel wordt met een professionele partij samengewerkt, maar om de kosten te drukken, nu en in de toekomst, wordt een eigen regieteam opgebouwd. Iets voor u? 
Mariabedevaart voor gezinnen - save the date
28-03-2021
Bisdom Den Bosch kondigt voor komende zomer een Mariabedevaart voor gezinnen aan. Deze bedevaart vindt plaats in de buurt van de feestdag van O.L. Vrouw van Den Bosch.
Nieuwe site Parochie Heilige Maria
26-03-2021
De Parochie Heilige Maria heeft op het hoogfeest van Maria Boodschap 25 maart haar nieuwe site www.parochiemaria.nl gelanceerd. Met de nieuwe site worden ook nieuwe e-mailadressen in gebruik genomen.
Vieringen in de Goede Week en met Pasen 2021
18-03-2021
Eind maart en begin april vieren we het hart van het liturgisch jaar: het lijden, sterven en verrijzen van onze Heer. Ook dit jaar zullen de vieringen van de Goede Week en Pasen beperkingen kennen vanwege alle maatregelen om het coronavirus terug te dringen.
Vrijwilligers gezocht voor de infobalie in de Sint-Jan
15-03-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is momenteel op zoek naar vrijwilligers die het team van de ‘infobalie’ willen komen versterken. U assisteert bij het verstrekken van informatie aan bezoekers, verkoopt artikelen uit de infoshop en verricht lichte administratieve werkzaamheden. 
EXTRA nieuwsbrief Sint-Jan mei 2021
teaser gerelateerd document
Extra nieuwsbrief over de verruiming van het aantal gelovigen in de vieringen.