Aanmelden Eerste H. Communie
Nadat in 2020 vanwege de coronapandemie de communievoorbereiding geen doorgang kon vinden, hopen we na de zomervakantie weer op te starten. Opgeven graag vóór 20 juni.

Tijdelijke stop in 2020
Wanneer de kinderen rond de 7 of 8 jaar oud zijn, is het gebruikelijk dat de parochie de ouders benadert om te vragen of zij hun kind de Eerste Heilige Communie willen laten doen. Vanwege de coronamaatregelen die de overheid en ook de bisschoppen hebben ingesteld, is het in 2020 en ook in de eerste helft van 2021 niet mogelijk geweest met de communievoorbereiding te starten.

Nieuwe start na de zomervakantie
We rekenen er nu op dat de nieuwe communievoorbereiding na de zomervakantie kan starten. Dat uw kind wellicht al in groep 5 of zelfs groep 6 zit, is niet erg. Daar wordt bij de voorbereiding rekening mee gehouden.
Het belangrijkste van de voorbereiding is dat we communicanten en hun gezinnen nader kennis willen laten maken met Jezus. Daarnaast willen we u en de kinderen meer vertrouwd laten raken met de parochiegemeenschap, waarin we samen de belangrijke feesten en de aanloop daarheen kunnen vieren. Het gaat dan om de Advent en Kerstmis en de Veertigdagentijd en Pasen. Als we deze met elkaar in de kerk hebben meegemaakt, is uw kind klaar om zijn communie te ontvangen.

Wanneer
We hopen daarom in september/oktober 2021 een eerste kennismakingsbijeenkomst te kunnen organiseren, zodat we elkaar voor de Advent al één of twee keer ontmoet hebben. De bijeenkomsten vinden plaats op zondagen tijdens en rondom de Mis van 12 uur. De datum waarop de Eerste Heilige Communie plaatsvindt is 24 april 2022.

Aanmelden
Mogen we u vragen vóór 20 juni te reageren naar secretariaat@mariajohannes.nl om aan te geven dat u interesse heeft. Dan kunnen we u specifieke informatie toesturen. Ook als u vragen heeft, kunt u die via dit mailadres stellen.
Dorieke Swinkels-Veldt,
Werkgroep Eerste Heilige Communie
Via secretariaat van de Sint-Janskathedraal
T: (073) 6130314 (ma, di, do 9.30 – 12.30 uur)
Overzicht nieuwsberichten
Aanmelden Eerste H. Communie
05-06-2021
Nadat in 2020 vanwege de coronapandemie de communievoorbereiding geen doorgang kon vinden, hopen we na de zomervakantie weer op te starten. Opgeven graag vóór 20 juni.
Afsluitende viering meimaand op 31 mei
25-05-2021
De meimaand wordt op maandag 31 mei om 19 uur afgesloten tijdens een gezongen Eucharistieviering. U kunt hiervoor reserveren elders op deze pagina.
Verruiming aantal gelovigen bij de vieringen
29-04-2021
De Nederlandse bisschoppen hebben bekendgemaakt dat er verruiming mogelijk is voor het aantal aanwezigen bij de vieringen. Wat dat voor de Sint-Jan betekent, leest u hieronder en in de extra nieuwsbrief van mei 2021.
Meimaand 2021
24-04-2021
Wederom zal de meimaand in de Sint-Jan er anders en vooral soberder uitzien dan we gewend zijn. U bent uiteraard wel gewoon dagelijks welkom in de Sint-Jan.
13e Woord van bemoediging
15-04-2021
Mgr. De Korte blijft gelovigen bemoedigen en schrijft in zijn 13e Woord van Bemoediging:  "Tel niet alleen de zorgen maar ook de zegeningen, vaak kleine gebeurtenissen of ontmoetingen die plezier en vreugde geven."
Vrijwilligers gezocht voor regie livestream
15-04-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is op zoek naar vrijwilligers die het regieteam van de livestream komen versterken. Momenteel wordt met een professionele partij samengewerkt, maar om de kosten te drukken, nu en in de toekomst, wordt een eigen regieteam opgebouwd. Iets voor u? 
Mariabedevaart voor gezinnen - save the date
28-03-2021
Bisdom Den Bosch kondigt voor komende zomer een Mariabedevaart voor gezinnen aan. Deze bedevaart vindt plaats in de buurt van de feestdag van O.L. Vrouw van Den Bosch.
Nieuwe site Parochie Heilige Maria
26-03-2021
De Parochie Heilige Maria heeft op het hoogfeest van Maria Boodschap 25 maart haar nieuwe site www.parochiemaria.nl gelanceerd. Met de nieuwe site worden ook nieuwe e-mailadressen in gebruik genomen.
Vieringen in de Goede Week en met Pasen 2021
18-03-2021
Eind maart en begin april vieren we het hart van het liturgisch jaar: het lijden, sterven en verrijzen van onze Heer. Ook dit jaar zullen de vieringen van de Goede Week en Pasen beperkingen kennen vanwege alle maatregelen om het coronavirus terug te dringen.
Vrijwilligers gezocht voor de infobalie in de Sint-Jan
15-03-2021
Het bestuur van de Sint-Jan is momenteel op zoek naar vrijwilligers die het team van de ‘infobalie’ willen komen versterken. U assisteert bij het verstrekken van informatie aan bezoekers, verkoopt artikelen uit de infoshop en verricht lichte administratieve werkzaamheden.