Taizévieringen nu ook in de Sint-Jan
Overzicht nieuwsberichten
Parochiepenning aan Anton van de Veerdonk toegekend
10-06-2017

Het kerkbestuur van de pastorale eenheid H. Maria & H. Johannes Evangelist heeft aan Anton van de Veerdonk de parochiepenning toegekend vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de parochie H. Maria als penningmeester bij gelegenheid van zijn afscheid uit het kerkbestuur.

Bijbelgroep, iets voor u?
06-05-2017

De Bijbel is niet alleen een boek dat de grondslag verwoordt van ons Christelijk geloof, het is ook een boek dat in iedere situatie van ons leven de moeite waard is om te lezen.

Samen op weg, ook in ziekte en sterven
12-04-2017
Iedere ernstige ziekte en naderend sterven is een kwestie van grote gevoeligheid en leed, waarmee de pastores met barmhartigheid nabij willen zijn. Van oudsher ziet de Kerk het daarom als één van haar voornaamste taken om zieken, stervenden en rouwenden nabij te zijn en...
Vrijwilligers gezocht voor onderhoud kerkhoven
30-01-2017

Helaas wordt het aantal vrijwilligers voor het onderhoud is steeds kleiner. Vandaar een dringende oproep naar diegene die zich als vrijwilliger willen inzetten om één morgen in de drie weken de schoffel en hark te hanteren op één van de kerkhoven H.Anna-Hintham, H.Bernadette-Maliskamp of Sint Lambertus-Rosmalen.

Gezocht: versterking werkgroep doopvoorbereiding
23-12-2016

De werkgroep doopvoorbereiding van de Sint-Jan (tevens Anna-West en Ann-Hintham) zoekt versterking. Het is prachtig om jonge ouders uit te mogen leggen wat de doop is en kan betekenen in het leven van hun kindje, dat nog aan het begin van zijn/haar levensweg staat. We zouden dat graag met wat meer mensen willen doen. Neem contact op met het secretariaat (073) 6130314 (ma t/m vrij 9.00-12.00 uur) of mail naar secretariaat@mariajohannes.nl

Op pelgrimstocht langs abdijen
22-11-2016
In het deze week verschenen Kerkvenster staat een kort bericht over de abdijentocht die een groep parochianen afgelopen zomer ondernam. Het uitgebreide verslag van die reis leest u hier.
Reactie bestuur parochie H. Maria op advies stuurgroep Maliskamp
21-11-2016
Sint-Cathrien krijgt tijdelijk andere bestemming
07-10-2016
In een open brief aan de parochianen licht vicevoorzitter Ton Streppel van het parochiebestuur van de H. Maria toe dat het kerkgebouw van de Sint-Cathrien vanaf 1 april 2017 tijdelijk verhuurd zal worden aan het Theater aan de Parade.    
Persbericht: Sint-Cathrien wordt tijdelijk theater
07-10-2016
Sint-Cathrien wordt tijdelijk theater
Kerkbestuur en theater slaan handen ineen
De Sint-Cathrien aan de Kruisbroedershof krijgt van 2017 t/m 2020 de functie van theaterzaal met ruim 600 plaatsen.
Taizévieringen nu ook in de Sint-Jan
18-09-2016
Sinds 2009 is er een oecumenische Taizéwerkgroep in ’s-Hertogenbosch actief, die iedere 4e vrijdagavond van de maand (behalve in de zomermaanden) een Taizéviering organiseert. Met ingang van september zullen deze vieringen afwisselend plaatsvinden in de Sint-Jan en in de Grote Kerk. U bent op 23 september a.s. van harte welkom in de Sacramentskapel van de Sint-Jan waar de viering om 19.00 uur begint. Na afloop bent u uitgenodigd om met elkaar koffie/thee te drinken.