Informatieavonden Eerste Heilige Communie 2018
Je bent van harte welkom bij de Eerste Communievoorbereiding in ’s-Hertogenbosch. Op verschillende locaties kunnen kinderen in 2018 hun Eerste Communie doen. De voorbereiding op dit grote feest beginnen nog dit jaar. Deze maand zijn de informatiebijeenkomsten hierover.

Van de locaties Rosmalen (Sint-Lambertuskerk en Laurentiuskerk), Sint-Lucaskerk en de Sint-Jan, zijn de data van de informatieavonden nu bekend. De datum van 's-Hertogenbosch-Noord (Willibrordkerk) volgt binnenkort.

Locatie: Sint-Lambertus en H. Laurentiuskerk, Rosmalen
Informatieavond: dinsdag 19 september om 20 uur in de zaal van de Laurentiuskerk, Oude Baan 1, Rosmalen
Aanmelden voor de infoavond: jolien@vander-heiden.nl

Locatie: Sint-Lucaskerk, 's-Hertogenbosch
Informatieavond: donderdag 21 september om 20 uur in de zaal van de Lucaskerk, ingang César Francklaan 2, 's-Hertogenbosch
Datum Eerste Communieviering: zondag 8 april 2018
Aanmelden voor de infoavond: communiesintlucas@mariajohannes.nl

Locatie: Sint-Janskathedraal, 's-Hertogenbosch
Informatieavond: maandag 25 september om 19.00 uur in het Sint-Janshuis, Sint-Janskerkhof 8, 's-Hertogenbosch (achter de Sint-Jan). Deze avond is uitdrukkelijk bedoeld voor ouder én kind. Vanaf 18.45 uur binnenlopen. De avond duurt tot 20 uur.
Datum Eerste Communieviering: zondag 22 april 2018
Aanmelden voor de infoavond: communiesintjan@mariajohannes.nl

Locatie: H. Landelinuskerk, Empel
Informatieavond: woensdag 27 september 2017 om 20 uur bij de H. Landelinuskerk, Proosdijstraat 14 te Empel.
Datum Eerste Communieviering: zondag 3 juni 2018.
Aanmelden voor de inforavond: Angèle |Kerkhoffs of Karin Brouwers, karin.communie@ziggo.nl 

U kunt uiteraard wel alvast informeren bij de andere locatie:
Locatie Willibrordkerk (Maaspoort – Den Bosch Noord): Liesbeth van Kilsdonk, kilsdonk.grinsven@hetnet.nl

Belangrijk: Anders dan voorgaande jaren zal er nu een aparte voorbereiding plaatsvinden in de Sint-Lucaskerk en de Sint-Jan. Houd daarmee rekening bij het opgeven van uw kind.   

Nadere informatie
Op de pagina over de Eerste Heilige Communie staat nadere informatie. Belangrijk is dus dat u uw kind aanmeldt bij de locatie waar het kind de Eerste Communie zal doen.
Overzicht nieuwsberichten
Informatieavonden Eerste Heilige Communie 2018
08-09-2017
Je bent van harte welkom bij de Eerste Communievoorbereiding in ’s-Hertogenbosch. Op verschillende locaties kunnen kinderen in 2018 hun Eerste Communie doen. De voorbereiding op dit grote feest begint nog dit jaar. Deze maand zijn de informatiebijeenkomsten hierover.
500 jaar Reformatie - herdenkingsmomenten in s'-Hertogenbosch
07-09-2017
In het kader van de herdenking van 500 jaar Reformatie organiseert de landelijke Protestantse Kerk een estafette langs de provincies. De estafette komt in de derde week van september 2017 in ’s-Hertogenbosch.
Dag van de Wereldkerk op 24 september in de Sint-Jan
20-08-2017

Op zondag 24 september vieren we in het bisdom van ’s-Hertogenbosch de Dag van de Wereldkerk. Voor de feestelijke viering in de Sint-Janskathedraal zijn in het bijzonder de duizenden gelovigen in ons bisdom uitgenodigd die oorspronkelijk uit andere landen komen. Heel speciaal mogen dan ook de vele gewaarde religieuzen van buitenlandse komaf die in ons diocees actief zijn zich die dag welkom weten. We vragen u om aan de dag bovendien zoveel mogelijk bekendheid te geven onder (groepen van) gelovigen van niet-Nederlandse afkomst met wie u in contact staat.

Muzikanten en zangtalent gezocht!
18-08-2017

In de Lucaskerk gaan wij vanaf september beginnen om één keer per maand de eucharistieviering muzikaal te begeleiden met een Worship groep. Voor deze muziekgroep zijn wij op zoek naar een bassist een gitarist en een percussionist. Heb je een mooie zangstem, schroom dan niet om je ook aan te melden. De muziekstijl die wordt gespeeld zal in de richting van Sela zijn. De frequentie van repeteren zullen wij als groep zelf gaan bepalen.

Pianiste gezocht voor kinderkoor ‘Eigenwijs’!
10-08-2017

Voor ons kinderkoor ‘Eigenwijs’ uit Rosmalen zijn wij dringend op zoek naar een nieuwe pianist(e) die onze muzikale kinderen met leuk en fris pianospel kan en wil begeleiden.

We zoeken hiervoor iemand die:
• piano kan spelen, en liefst enige ervaring heeft met het begeleiden van een koor, en
• zich thuis voelt tussen de enthousiaste kinderen van ons koor (en andersom).

Engelstalige Mis 1 oktober - English Mass October 1st
17-07-2017
In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelstalige Mis. De eerstvolgende is op zondag 1 oktober. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een heerlijk Indonesisch buffet.


You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday October 1st. The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!
Op reis naar Lourdes met kinderen, tieners en jongeren (14 - 21 oktober 2017)
16-07-2017

Weet jij wat er in Lourdes gebeurd is? Ga je mee om het te ontdekken? Mgr. de Korte nodigt bijzonder kinderen, tieners en jongeren uit om mee te gaan naar deze bijzondere plek in Zuid-Frankrijk!

Bestuursleden gezocht voor parochie H. Maria
05-07-2017
Voor het bestuur van de parochie H. Maria zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Bestuur maakt geen gebruik van voorkeursrecht aankoop Bernadetteklooster
04-07-2017
Onderstaand bericht is een toelichting op het besluit van het parochiebestuur om geen gebruik te maken van het voorkeursrecht tot verwerving van het Bernadetteklooster.
Samen met onze bisschop naar Lourdes (13 t/m 21 oktober)
13-06-2017
U heeft de folders en posters voor de bisdombedevaart naar Lourdes ongetwijfeld al gezien achter in de kerk. Onze bisschop Gerard de Korte nodigt de gelovigen in het bisdom uit om samen van 13 tot en met 21 oktober op bedevaart naar Lourdes te gaan.