Eerste zaterdag van de maanddevotie
In onze pastorale eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes wordt vanaf 2 december de Eerste Zaterdag van de maanddevotie nieuw leven ingeblazen. U bent van harte welkom.

Zaterdag 2 december, en vervolgens alle eerste zaterdagen van de maand, zijn alle parochianen uitgenodigd voor de H. Mis van 12:30 uur in de Sint-Jan. Na de Mis is er koffie en thee in de voormalige Goede Herderkaple tegenover de Sacristie en is er  gelegenheid voor lunch en ontmoeting.

Rond 13.30 uur gaan we gezamenlijk naar de Mariakapel voor het Rozenkransgebed. Biechtgelegenheid is er in de Sint-Jan voorafgaand aan de Mis vanaf 10:30 uur.

Waarom deze devotie?
Maria vroeg in Fatima om de Devotie van de eerste zaterdag. In 1917 verscheen Maria aan de kinderen Francisco, Jacinta en Lucia in de Portugese plaats Fatima. Op 13 juli van dat jaar vroeg Maria o.a. om het eerherstel van de Eerste Zaterdagen.
Later verscheen zij nog enkele malen aan Lucia en daarbij gaf Maria de volgende boodschap:
"Zie, mijn dochter, zie mijn Hart omgeven van doornen, door de mensen onophoudelijk gekwetst. Troost jij mij tenminste en maak mijn belofte bekend:
Ik zal allen die gedurende vijf maanden achtereen op de eerste zaterdag biechten, de H. Communie ontvangen, de rozenkrans bidden en mij vijftien minuten gezelschap houden om de 15 mysteries van de Rozenkrans te overwegen, met de bedoeling mij te troosten, in het uur van hun dood bijstaan met de nodige genaden voor de redding van hun zielen."
Overzicht nieuwsberichten
Bijbelcursus Genesis tot Jezus in de Lucaskerk
01-01-2018

'God werd mens, opdat de mens God werd', zegt een bekende kerkvader uit de 2e eeuw. Wat betekent dat? Waarom moest God mens worden? Het is Gods grote en vaderlijke plan, de rode draad door de bijbel, in één woord: het Verbond. De nieuwe Bijbelcursus 'Genesis tot Jezus' wil ons in dit grote plan meenemen. Van harte uitgenodigd op 7 vrijdagavonden, te beginnen op 26 januari tot 20 april 2018 (tweewekelijks).

Koffieschenkers gezocht voor Sint-Jan
05-12-2017
Vanaf januari willen we alle weken na de zondagsvieringen in de Sint-Jan de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie/thee. Voor het koffie schenken na de Mis van 11.45 uur zoeken we nog een paar vrijwilligers. 
Bedevaart naar Lourdes in mei en september 2018
03-12-2017

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

English Mass February 4th - Engelstalige Mis 4 februari
02-12-2017

You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday February 4th. The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!

In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelstalige Mis. De eerstvolgende is op zondag 4 februari. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een heerlijk Indonesisch buffet.

Eerste zaterdag van de maanddevotie
14-11-2017
In onze pastorale eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes wordt vanaf 2 december de Eerste Zaterdag van de maanddevotie nieuw leven ingeblazen. U bent van harte welkom.
Bijzondere invulling inloopavonden
26-10-2017
De inloopavonden in november, december en januari gaan op een bijzondere manier ingevuld worden. Met aandacht voor relatievorming in het algemeen en in het bijzonder binnen een huwelijk, worden het drie heel praktische avonden. 
Muzikanten en zangtalent gezocht!
18-08-2017

In de Lucaskerk gaan wij vanaf september beginnen om één keer per maand de eucharistieviering muzikaal te begeleiden met een Worship groep. Voor deze muziekgroep zijn wij op zoek naar een bassist een gitarist en een percussionist. Heb je een mooie zangstem, schroom dan niet om je ook aan te melden. De muziekstijl die wordt gespeeld zal in de richting van Sela zijn. De frequentie van repeteren zullen wij als groep zelf gaan bepalen.

Pianiste gezocht voor kinderkoor ‘Eigenwijs’!
10-08-2017

Voor ons kinderkoor ‘Eigenwijs’ uit Rosmalen zijn wij dringend op zoek naar een nieuwe pianist(e) die onze muzikale kinderen met leuk en fris pianospel kan en wil begeleiden.

We zoeken hiervoor iemand die:
• piano kan spelen, en liefst enige ervaring heeft met het begeleiden van een koor, en
• zich thuis voelt tussen de enthousiaste kinderen van ons koor (en andersom).

Bestuursleden gezocht voor parochie H. Maria
05-07-2017
Voor het bestuur van de parochie H. Maria zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden.
Bestuur maakt geen gebruik van voorkeursrecht aankoop Bernadetteklooster
04-07-2017
Onderstaand bericht is een toelichting op het besluit van het parochiebestuur om geen gebruik te maken van het voorkeursrecht tot verwerving van het Bernadetteklooster.