Bedevaart naar Lourdes in mei en september 2018

Thema van de bedevaart is “Doet maar wat Hij u zeggen zal.”

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën. Hoogtepunt van de reis is uiteraard een bezoek aan de grot van de verschijningen met de viering van de H. Mis. Indrukwekkend zijn de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 20.000 pelgrims uit tal van landen.

De Lourdesgroep Bisdom ‘s Hertogenbosch verzorgt al decennia lang jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het Huis van de Pelgrim (Limburgse Bedevaarten).

Lourdesgroep Bisdom ‘s Hertogenbosch bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartsreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond; de combinatie van ouder met zoon of dochter kan heel bijzonder zijn. Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het accueil (verzorgingshuis) of zorghotel verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis van de Pelgrim.

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit:

26 mei – 3 juni 2018, busreis naar Lourdes
Onder begeleiding van Lourdesgroep Bisdom ‘s-Hertogenbosch

Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. De busreis is een vernieuwde reis. Onderweg worden plaatsen aangedaan als Banneux, Een bedevaartplaats in Belgie. Het Hospice in Beaune., een prachtig museum. Vroeger was het een ziekenhuis voor de arme mensen. En natuurlijk het klooster in Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in haar schrijn.

Indien U liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vliegreis van 28 mei – 2 juni 2018. De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan.

11-16 september 2018, vliegreis
Onder begeleiding van Lourdesgroep Bisdom ‘s-Hertogenbosch

Informatiebijeenkomst
Als U, uw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan bent U allen van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst komt U alles te weten over de 2 bedevaartreizen. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes.

De informatiebijeenkomst is op:
Datum: zondag 21 januari 2018
Plaats Kinderkerk van de Joannekerk aan de Lind 52 in Oisterwijk
Aanvang: 13.00 uur
Duur van de bijeenkomst is ongeveer 90 minuten.

Voor meer informatie belt U met:
Joke Hoekman 06-42347729
Wilma Caiffa 06- 12157507 (na 18.00 uur)
Peter van den Brand 06-44340035

Bezoek ook onze website www.lourdesgroepbisdomshertogenbosch.nl

Tip: Bent u cliënt bij Zorgverzekeraar CZ? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.

Overzicht nieuwsberichten
Vormsel 2018-2019 infoavond - vrijdag 9 maart
02-03-2018
Vrijdag 9 maart is er een informatieavond voor de vormelingen (vanaf groep 8) en hun ouders die in 2019 hun Vormsel zullen ontvangen.
Drie inloopavonden over diaconie vanaf 8 maart
01-03-2018
De komende drie maanden staan er drie onderwerpen op het programma, die allen te maken hebben met de diaconie van de Kerk. Diaconie is één van de belangrijke pijlers waarop de Kerk steunt. Het is het dienstbetoon aan de medemens, opdat hij en zij waarlijk mens mogen zijn zoals bedoeld door onze Schepper.
English Mass April 1st (Easter)- Engelstalige Mis 1 april (Pasen)
15-02-2018

You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday April 1st (Easter). The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!

In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelstalige Mis. De eerstvolgende is op zondag 1 april (Pasen). Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een heerlijk Indonesisch buffet.

Eerste zaterdag van de maanddevotie
08-02-2018
In onze pastorale eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes wordt de Eerste Zaterdag van de maanddevotie nieuw leven ingeblazen. U bent van harte welkom.
Koffieschenkers gezocht voor Sint-Jan
07-02-2018
Vanaf januari willen we alle weken na de zondagsvieringen in de Sint-Jan de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie/thee. Voor het koffie schenken na de Mis van 11.45 uur zoeken we nog een paar vrijwilligers. 
Bijbelcursus Genesis tot Jezus in de Lucaskerk
01-01-2018

'God werd mens, opdat de mens God werd', zegt een bekende kerkvader uit de 2e eeuw. Wat betekent dat? Waarom moest God mens worden? Het is Gods grote en vaderlijke plan, de rode draad door de bijbel, in één woord: het Verbond. De nieuwe Bijbelcursus 'Genesis tot Jezus' wil ons in dit grote plan meenemen. Van harte uitgenodigd op 7 vrijdagavonden, te beginnen op 26 januari tot 20 april 2018 (tweewekelijks).

Bedevaart naar Lourdes in mei en september 2018
03-12-2017

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Muzikanten en zangtalent gezocht!
18-08-2017

In de Lucaskerk gaan wij vanaf september beginnen om één keer per maand de eucharistieviering muzikaal te begeleiden met een Worship groep. Voor deze muziekgroep zijn wij op zoek naar een bassist een gitarist en een percussionist. Heb je een mooie zangstem, schroom dan niet om je ook aan te melden. De muziekstijl die wordt gespeeld zal in de richting van Sela zijn. De frequentie van repeteren zullen wij als groep zelf gaan bepalen.

Pianiste gezocht voor kinderkoor ‘Eigenwijs’!
10-08-2017

Voor ons kinderkoor ‘Eigenwijs’ uit Rosmalen zijn wij dringend op zoek naar een nieuwe pianist(e) die onze muzikale kinderen met leuk en fris pianospel kan en wil begeleiden.

We zoeken hiervoor iemand die:
• piano kan spelen, en liefst enige ervaring heeft met het begeleiden van een koor, en
• zich thuis voelt tussen de enthousiaste kinderen van ons koor (en andersom).

Bestuursleden gezocht voor parochie H. Maria
05-07-2017
Voor het bestuur van de parochie H. Maria zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden.