Bedevaart naar Lourdes in mei en september 2018

Thema van de bedevaart is “Doet maar wat Hij u zeggen zal.”

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën. Hoogtepunt van de reis is uiteraard een bezoek aan de grot van de verschijningen met de viering van de H. Mis. Indrukwekkend zijn de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 20.000 pelgrims uit tal van landen.

De Lourdesgroep Bisdom ‘s Hertogenbosch verzorgt al decennia lang jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het Huis van de Pelgrim (Limburgse Bedevaarten).

Lourdesgroep Bisdom ‘s Hertogenbosch bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes. De bedevaartsreis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond; de combinatie van ouder met zoon of dochter kan heel bijzonder zijn. Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het accueil (verzorgingshuis) of zorghotel verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis van de Pelgrim.

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit:

26 mei – 3 juni 2018, busreis naar Lourdes
Onder begeleiding van Lourdesgroep Bisdom ‘s-Hertogenbosch

Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. De busreis is een vernieuwde reis. Onderweg worden plaatsen aangedaan als Banneux, Een bedevaartplaats in Belgie. Het Hospice in Beaune., een prachtig museum. Vroeger was het een ziekenhuis voor de arme mensen. En natuurlijk het klooster in Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in haar schrijn.

Indien U liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vliegreis van 28 mei – 2 juni 2018. De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de buspelgrims aan.

11-16 september 2018, vliegreis
Onder begeleiding van Lourdesgroep Bisdom ‘s-Hertogenbosch

Informatiebijeenkomst
Als U, uw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan bent U allen van harte welkom op de informatiebijeenkomst. Op deze bijeenkomst komt U alles te weten over de 2 bedevaartreizen. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes.

De informatiebijeenkomst is op:
Datum: zondag 21 januari 2018
Plaats Kinderkerk van de Joannekerk aan de Lind 52 in Oisterwijk
Aanvang: 13.00 uur
Duur van de bijeenkomst is ongeveer 90 minuten.

Voor meer informatie belt U met:
Joke Hoekman 06-42347729
Wilma Caiffa 06- 12157507 (na 18.00 uur)
Peter van den Brand 06-44340035

Bezoek ook onze website www.lourdesgroepbisdomshertogenbosch.nl

Tip: Bent u cliënt bij Zorgverzekeraar CZ? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.

Overzicht nieuwsberichten
Middag van Barmhartigheid zaterdag 16 december
05-12-2017

Ter voorbereiding op Kerstmis vindt op zaterdagmiddag 16 december tussen 15.00 en 17.00 uur weer de Middag van Barmhartigheid plaats in de Sint-Jan. Kom even tot rust in de drukte van de aankomende feestdagen. We nodigen u uit om stil te staan bij het feest van Kerstmis: de geboorte van Jezus. U bent van harte welkom voor een zegen, een biechtgesprek of om voor u te laten bidden. Ook kunt u een kaarsje opsteken en aansluiten bij de Aanbidding. Dit alles wordt begeleid door sfeervolle muziek.

Kerstwandeling “Op weg naar Kerst”
04-12-2017

Kerstwandeling “Op weg naar Kerst” Kerstmis lijkt nog ver weg, maar toch is een groep Rosmalenaren al bezig met het voorbereiden van een nieuw initiatief in Rosmalen. Op vrijdagavond 22 december van 17.30 uur tot 21.00 uur kan ieder die dat wil deelnemen aan een wandeling door het dorp.

Bedevaart naar Lourdes in mei en september 2018
03-12-2017

Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Vraag het maar aan de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan vele mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om stil te zijn bij de grot van de verschijningen, om het geloof samen met anderen te beleven, om bezinning.

Koffieschenkers gezocht voor Sint-Jan
28-11-2017
Vanaf januari willen we alle weken na de zondagsvieringen in de Sint-Jan de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie/thee. Voor het koffie schenken na de Mis van 11.45 uur zoeken we nog een paar vrijwilligers. 
Eerste zaterdag van de maanddevotie
14-11-2017
In onze pastorale eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes wordt vanaf 2 december de Eerste Zaterdag van de maanddevotie nieuw leven ingeblazen. U bent van harte welkom.
English Mass January 7th - Engelstalige Mis 7 januari
12-11-2017

You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday January 7th. The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!

In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelstalige Mis. De eerstvolgende is op zondag 7 januari. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een heerlijk Indonesisch buffet.

Bijzondere invulling inloopavonden
26-10-2017
De inloopavonden in november, december en januari gaan op een bijzondere manier ingevuld worden. Met aandacht voor relatievorming in het algemeen en in het bijzonder binnen een huwelijk, worden het drie heel praktische avonden. 
Muzikanten en zangtalent gezocht!
18-08-2017

In de Lucaskerk gaan wij vanaf september beginnen om één keer per maand de eucharistieviering muzikaal te begeleiden met een Worship groep. Voor deze muziekgroep zijn wij op zoek naar een bassist een gitarist en een percussionist. Heb je een mooie zangstem, schroom dan niet om je ook aan te melden. De muziekstijl die wordt gespeeld zal in de richting van Sela zijn. De frequentie van repeteren zullen wij als groep zelf gaan bepalen.

Pianiste gezocht voor kinderkoor ‘Eigenwijs’!
10-08-2017

Voor ons kinderkoor ‘Eigenwijs’ uit Rosmalen zijn wij dringend op zoek naar een nieuwe pianist(e) die onze muzikale kinderen met leuk en fris pianospel kan en wil begeleiden.

We zoeken hiervoor iemand die:
• piano kan spelen, en liefst enige ervaring heeft met het begeleiden van een koor, en
• zich thuis voelt tussen de enthousiaste kinderen van ons koor (en andersom).

Bestuursleden gezocht voor parochie H. Maria
05-07-2017
Voor het bestuur van de parochie H. Maria zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden.