Communievoorbereidingen 2018 gaan van start

In het nieuwe seizoen starten op de diverse kerklocaties weer de communievoorbereidingen. U kunt zich per mail aanmelden voor de informatieavond van de kerk waar uw kind de Eerste Communie gaat doen. Het daadwerkelijk inschrijven gebeurt vaak aan het einde van de informatieavond. Uiteraard kunt u, ook wanneer u de informatieavond heeft gemist, altijd contact opnemen met de contactpersoon van de betreffende locatie. De kosten bedragen €60,00.

Rosmalen, Sint-Lambertus / H. Laurentiuskerk
In Rosmalen is er op dinsdag 18 september 2018 om 20 uur een informatieavond in de zaal van de Laurentiuskerk (voor communicanten van de H. Laurentiuskerk en de Sint-Lambertuskerk), Oude Baan 1 te Rosmalen;
De Eerste Communieviering in Rosmalen is op zondag 19 en 26 mei 2019 (nog onder voorbehoud).
Info: Jolien van der Heiden, jolien@vander-heiden.nl

Empel, H. Landelinuskerk
Voor communicanten in Empel is er een ouderavond op woensdag 19 september 2018 om 20 uur in het Stolkerhofje te Empel.
De datum van de Eerste Communieviering in de H. Landelinuskerk wordt gepubliceerd zodra deze bekend is.
Info: Karin Brouwers, karin.communie@ziggo.nl

Maaspoort/'s-Hertogenbosch-Noord, Willibrordkerk
Bij de Willibrordkerk in 's-Hertogenbosch-Noord zal op maandag 8 oktober 2018 worden gehouden in de Willibrordkerk, Kwartierenlaan 90, om 20 uur.
De datum van de Eerste Communieviering in de Willibrordkerk wordt gepubliceerd zodra deze bekend is.
Info: Liesbeth van Kilsdonk, ehcwillibrordkerk@gmail.com 

's-Hertogenbosch-Zuid, Sint-Lucaskerk
Voor communicanten van de Sint-Lucaskerk is er een ouderavond op woensdag 10 oktober 2018 om 20 uur in de zaal van de Lucaskerk;
De Eerste Communieviering in de Sint-Lucaskerk is op zondag 12 mei 2019.
Info: Connie Hanekamp, communiesintlucas@mariajohannes.nl

's-Hertogenbosch-Centrum, Sint-Janskathedraal
Voor de kinderen die in de Sint-Jan hun communie gaan doen, is er een informatiemiddag voor ouders én kind op zaterdag 27 oktober 2018 van 13.30 tot 15.30 uur. De middag is uitdrukkelijk bedoeld voor ouders én de kinderen.
De Eerste Communieviering in de Sint-Jan is op zondag 28 april 2019.
Info: Dorieke Swinkels, communiesintjan@mariajohannes.nl


s-Hertogenbosch-West en Hintham, H. Annakerk West en H. Annakerk Hintham
Ouders die verbonden zijn aan H. Annakerk in West en de H. Annakerk in Hintham kunnen hun kind bij een van de andere kerken aanmelden voor de communievoorbereiding. De communieviering vindt plaats in de kerk waar uw kind de voorbereiding volgt.

Bovenstaande en nog veel uitgebreidere informatie staat op de
pagina over de Eerste Heilige Communie. 
Overzicht nieuwsberichten
Communievoorbereidingen 2018 gaan van start
13-09-2018
De voorbereidingen op de Eerste Heilige Communie gaan binnenkort weer van start. Hier vindt u de informatie waar het plaatsvindt en bij wie en hoe u uw kind kunt aanmelden.
Trouw blijven in moeilijke tijden
06-09-2018
Mgr. dr. Gerard de Korte, bisschop van Bisdom 's-Hertogenbosch, heeft een brief opgesteld aan alle gelovigen van zijn bisdom naar aanleiding van het misbruikschandaal in het Amerikaanse Pennsylvania.
Paus tot alle gelovigen
30-08-2018
Met een verwijzing naar de brief van Paulus aan de Korintiërs (1 Kor. 12, 26) “Wanneer een lid lijdt, delen alle ledematen in het lijden” roept paus Franciscus alle leden van de Kerk op om solidair te zijn met de slachtoffers van seksueel misbruik door mensen van de Kerk.
Sacramentsprocessie Sint-Jan
03-06-2018
Sacramentsdag, oftewel het Hoogfeest van het Allerheiligst Sacrament, valt op de tweede donderdag na Pinksteren. In o.a. Nederland, België en Italië wordt Sacramentsdag gevierd op de tweede zondag na Pinksteren. En dus verzorgde de Aloude Broederschap van het Hoog Heilig Sacrament in en om de Sint-Janskathedraal zondag 3 juni weer de jaarlijkse Sacramentsprocessie.
Voorbereiding Vormsel 2019
07-05-2018

Het Vormselteam van de pastorale eenheid houdt op donderdag 17 mei een informatieavond over de vormselvoorbereiding (seizoen 2018/2019) die op 2 juni start. Belangstellenden zijn welkom op de avond voor een nadere introductie in het traject. De informatieavond start om 20 uur in museum De Bouwloods (naast de Sint-Jan).

Cursus vrijwilligers in de diaconie vanaf 1 mei
26-04-2018

De diaconale presentie willen wij in onze parochie graag verder versterken. Daarvoor zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Maar ook wil de parochie, in samenwerking met het bisdom, aan de vrijwilligers een cursus aanbieden, die hen in staat stelt om het diaconale werk zo goed mogelijk te doen.

Eerste zaterdag van de maanddevotie
03-04-2018
In onze pastorale eenheid Heilige Maria & Heilige Johannes wordt de Eerste Zaterdag van de maanddevotie nieuw leven ingeblazen. U bent van harte welkom.
Koffieschenkers gezocht voor Sint-Jan
07-02-2018
Vanaf januari willen we alle weken na de zondagsvieringen in de Sint-Jan de mogelijkheid bieden elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie/thee. Voor het koffie schenken na de Mis van 11.45 uur zoeken we nog een paar vrijwilligers. 
Muzikanten en zangtalent gezocht!
18-08-2017

In de Lucaskerk gaan wij vanaf september beginnen om één keer per maand de eucharistieviering muzikaal te begeleiden met een Worship groep. Voor deze muziekgroep zijn wij op zoek naar een bassist een gitarist en een percussionist. Heb je een mooie zangstem, schroom dan niet om je ook aan te melden. De muziekstijl die wordt gespeeld zal in de richting van Sela zijn. De frequentie van repeteren zullen wij als groep zelf gaan bepalen.

Pianiste gezocht voor kinderkoor ‘Eigenwijs’!
10-08-2017

Voor ons kinderkoor ‘Eigenwijs’ uit Rosmalen zijn wij dringend op zoek naar een nieuwe pianist(e) die onze muzikale kinderen met leuk en fris pianospel kan en wil begeleiden.

We zoeken hiervoor iemand die:
• piano kan spelen, en liefst enige ervaring heeft met het begeleiden van een koor, en
• zich thuis voelt tussen de enthousiaste kinderen van ons koor (en andersom).