Bericht van medeleven voor Notre-Dame
Maandag 15 april werd heel de wereld opgeschrikt door de verwoestende brand in de Parijse kathedraal Notre-Dame.

Vanuit de Sint-Jan voelen wij verbondenheid met onze zuster-kathedraal in de Franse hoofdstad. Twee gotische kathedralen die ook beiden een Maria-heiligdom zijn. Naast een steunbetuiging van de broederschap van Onze Lieve Vrouw is er ook vanuit de parochiegemeenschap H. Johannes Evangelist een bericht van medeleven gestuurd naar de aartsbisschop van Parijs en de aartspriester (plebaan) van de Notre-Dame.
Hieronder treft u de tekst aan:

“Met gevoelens van grote verslagenheid delen wij het verdriet van de gelovigen van het aartsbisdom Parijs, van de inwoners van deze stad en van heel Frankrijk. Een niet onder woorden te brengen ramp is over u allen gekomen. De icoon van de stad en het land, de icoon van christelijk Europa door brand verwoest. ‘Parijs huilt’, zo kopte een Nederlandse krant vandaag. Wij huilen met u mee.
Vanuit de zuster-kathedraal Sint-Jan Evangelist te ’s-Hertogenbosch (Pays Bas) weten wij ons met u verbonden. Tijdens de komende Paasvieringen zullen wij in de voorbede voor u, voor de Parijse geloofsgemeenschap en het volk van Frankrijk bidden. Een bede om moed en kracht om vanuit deze catastrofe op te staan en te bouwen aan een nieuwe toekomst voor dit Godshuis.”

Plebaan Vincent Blom
Overzicht nieuwsberichten
Herdenking Verzetsman Kapelaan Koopmans
04-08-2019
Kapelaan Koopmans, die als verzetsman 75 jaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog werd doodgeschoten voor zijn pastorie, wordt op 9 en in het bijzonder op zondag 11 augustus herdacht.
Meezingmis Missa in Mysterium in de Sint-Jan
18-07-2019
In de Sint-Jansbasiliek vindt op zaterdag 14 september om 20 uur een ‘gregoriaanse meezingmis’ plaats onder de titel Missa in Mysterium.
English Mass September 1st - Engelstalige H. Mis 1 september
05-07-2019

You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday September 1st. The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!

In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelstalige H. Mis. De eerstvolgende is op zondag 1 september. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een heerlijk Indonesisch buffet.

Sacramentsprocessie 23 juni 2019
10-06-2019
Zondag 23 juni vieren we Sacramentszondag. Op deze dag herdenken we de instelling van de Eucharistie. Na de viering van 11 uur in de Sint-Jan volgt een plechtige Sacramentsprocessie om de Sint-Jan heen.
Schola Cantorum bij Gregoriaans Festival
05-06-2019
Van vrijdag 14 t/m zondag 16 juni 2019 wordt het Nederlands Gregoriaans Festival in ’s-Hertogenbosch gehouden. Uiteraard verleent ook de Schola Cantorum van de kathedraal haar medewerking.
Meimaand-Mariamaand: opening op 30 april 2019
25-04-2019
In de meimaand staat in de Sint-Jan de Zoete Moeder centraal. de Broederschap heeft voor dit jaar het thema 'Mij geschiede naar uw woord' gekozen.
Persbericht H. Catharinakerk
18-04-2019

Daar het Theater aan de Parade géén gebruik zal maken van de H. Catharinakerk aan de Kruisbroedershof in ’s-Hertogenbosch ( “de Cathrien” ) als tijdelijke huisvesting voor het Theater, heeft het bestuur van de parochie Heilige Maria, waartoe de Catharinakerk behoort, besloten een nieuw perspectief voor de kerk, het patronaatsgebouw en de voormalige pastorie te bewerkstelligen.

Vooruitlopend hierop zullen de Armeense - en de Johannes van Damascus gemeenschap gebruik gaan maken van de Catharinakerk voor hun vieringen.

Bericht van medeleven voor Notre-Dame
16-04-2019
Maandag 15 april werd heel de wereld opgeschrikt door de verwoestende brand in de Parijse kathedraal Notre-Dame. Vanuit de parochiegemeenschap H. Johannes Evangelist een bericht van medeleven gestuurd.
Paasdriedaagse voor jong en oud
27-03-2019
Al een aantal jaar vindt in de Lucaskerk een Paasdriedaagse plaats, speciaal voor gezinnen om samen met hun kinderen aan deel te nemen. Marijke en Ad Lexmond zijn enthousiaste deelnemer en organisators.
Als het even tegenzit - gespreksavonden vanaf 25 maart
10-03-2019
Tijdens een drietal avonden gaat broeder Jan ter Maat, die stage loopt bij de Landelinuskerk in Empel, met 30- tot 45-jarigen in gesprek over de tegenslagen waar je soms tegenaan loopt.