Herdenkingsviering 26 oktober in de Sint-Jan
De maand oktober 2019 is een bijzondere maand voor de stad ’s-Hertogenbosch. Samen gaan wij in dankbaarheid gedenken en vieren dat onze stad 75 jaar geleden werd bevrijd. De Welsh Divison maakte in oktober 1944 een einde aan de zware oorlogsjaren. In grote dankbaarheid voor de bevrijders van toen mogen we dat gaan herdenken en vieren.


In de komende weken zullen diverse activiteiten passeren binnen onze gemeente. Op zaterdag 26 oktober zal in de Sint-Jan om 11 uur een bijzondere herdenkingsviering plaatsvinden *). Een viering van het dankbaar gedenken van onze herwonnen vrijheid en van hen die in die strijd hun leven hebben gegeven, maar ook een viering van vooruitzien in vertrouwen. We geven de hoop op een wereld van vrede en gerechtigheid niet op. De voorbereidingen voor deze herdenkingsviering zijn in volle gang. We mogen 26 oktober ruim 200 gasten uit Wales ontvangen, waaronder enkele veteranen!


Tijdens deze viering wordt een plaquette onthuld die herinnert aan de bevrijding van onze stad en die de band met Wales benadrukt. Deze plaquette krijgt een plaats in de gedachtenis-kapel waar meerdere heiligen en zaligen uit de Tweede Wereldoorlog worden herdacht en waar ook de herinnering aan de Bossche Kapelaan Koopmans wordt bewaard. Deze plaquette drukt onze dankbaarheid uit naar de bevrijders van toen en wil die dankbaarheid ook doorgeven aan toekomstige generaties. Leven in vrijheid en in een wereld zonder oorlog is verre van zelfsprekend. Centraal op de plaquette staan de woorden: geloof, hoop en liefde. Drie christelijke bouwstenen voor een wereld en samenleving naar Gods bedoeling.*) In verband met de oecumenische viering op zaterdag 26 oktober om 11 uur in de Sint-Jan, komen die dag de biechtgelegenheid en de H. Mis van 12.30 uur te vervallen.
Overzicht nieuwsberichten
Actie Kerkbalans van start
18-01-2020
Met het luiden van de klokken binnen in de Sint-Jan, opende mgr. De Korte zaterdag 18 juni de Actie Kerkbalans voor het gehele bisdom. 
Engelse Mis - English Mass February 2nd St. John's cathedral
09-01-2020

You are most welcome to join us in our English Holy Mass on Sunday February 2nd. The Holy Mass is every first Sunday of the month at 4.00 p.m. in St. John’s Cathedral. After the Mass there is also a wonderful opportunity to meet and mingle with each other and you will receive a delicious Indonesian meal!

In de Sint-Janskathedraal is elke eerste zondag van de maand om 16.00 uur een Engelstalige H. Mis. De eerstvolgende is op zondag 2 februari. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting en is er een heerlijk Indonesisch buffet.

 

Birgitta-avond 14 januari - Wat vraagt God van mij?
08-01-2020
Op de Birgitta-bijeenkomst van dinsdag 14 januari 2020 gaat Nikolaas Sintobin, jezuïet, o.a. in op de volgende vraag: Hoe kan je erachter komen wat God van je vraagt in je dagelijkse leven?
Sint-Jansavonden over Sant'Egidio - 3 februari
08-01-2020
In dit nieuwe jaar starten we met de Sint-Jansavonden. De eerste avond vindt plaats op maandag 3 februari op de plebanie. Colm Dekker vertelt over de gemeenschap Sant'Egidio.
Vieringen van Kerstmis 2019 en Oud & Nieuw
25-11-2019
Hier vindt u alle vieringen van Kerstmis en Oud & Nieuw die in de pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes worden gevierd. U bent van harte welkom met ons mee te komen vieren. Alle vieringen zijn vrij toegankelijk. Er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd.
Kerststal Sint-Jan 2019 ’Hij zal een man van vrede zijn’
25-11-2019
Zondag 15 december, in aansluiting op het kerstconcert van de Schola Cantorum (aanvang 15.30 uur) en de kersttoespraak van mgr. De Korte, vindt de officiële opening plaats. Vervolgens is de kerststal van maandag 16 december t/m zondag 12 januari 2020 geopend voor het publiek.
Uitnodiging: Kerstconcert - Kersttoespraak - Kerststal
15-11-2019
Zondag 15 december vindt om 15.30 uur in de Sint-Jan het kerstconcert plaats van de Schola Cantorum. Tevens houdt mgr. De Korte zijn kersttoespraak en nadien wordt de kerststal feestelijk geopend met de jeugdleden van de Schola. Van harte welkom!
Zondag 8 december: feest voor 90 jaar basiliek
08-11-2019
90 Jaar geleden werd de Sint-Jan tot basiliek verheven. Een gedenkwaardige gebeurtenis die zondag 8 december tijdens de Eucharistieviering van 10 uur wordt herdacht met o.a. twee speciaal hiervoor gecomponeerde gezangen.
Herenkoor van de St. Lambertuskerk zoekt nieuwe leden
12-10-2019

Het herenkoor van de St. Lambertuskerk, Markt, te Rosmalen zoekt tenoren, bassen en baritons. Elke maandagavond repeteert het koor van 19.30 uur tot 21.30 uur in de kerk aan de Markt. Vrijblijvend kan men een repetitie bijwonen, maar laat het wel even weten als u wilt komen. Koorervaring is prettig, maar niet noodzakelijk.

Herdenkingsviering 26 oktober in de Sint-Jan
10-09-2019
In het kader van 75-jaar bevrijding van 's-Hertogenbosch zal op zaterdag 26 oktober in de Sint-Jan om 11 uur een bijzondere herdenkingsviering plaatsvinden. We gedenken dankbaar onze herwonnen vrijheid en hen die in die strijd hun leven hebben gegeven, maar het is ook een viering van vooruitzien in vertrouwen.