Gezamenlijk gebed met de paus en extra Urbi et orbi
Paus Franciscus heeft alle gelovigen opgeroepen op 25 maart, Feest van Maria Boodschap (of ook Aankondiging van de Heer), om 12 uur een Onze Vader te bidden. Ook kondigde hij een extra Urbi et Orbi zegen aan voor vrijdag 27 maart om 18.00 uur.

Tijdens zijn zondagse Angelustoespraak die paus Franciscus zondag 22 maart zonder publiek uitsprak, riep de gelovigen op gezamenlijk "hun stem tot de hemel te richten".

“Ik nodig alle hoofden van de kerken en de leiders van alle christelijke gemeenschappen uit, samen met alle christenen van de verschillende confessies, te roepen naar de Allerhoogste, de Almachtige God, en gezamenlijk het gebed te bidden dat Jezus, Onze Heer, ons heeft geleerd.”

“Ik nodig daarom iedereen uit om dit meerdere keren per dag te doen, maar ook om dit Gebed des Heren allemaal tegelijk te verrichten en wel aanstaande woensdagmiddag. Want op 25 maart is de dag dat veel christenen zich de aankondiging van de Menswording van het Woord aan de Maagd Maria gedenken. Moge de Heer het unanieme gebed verhoren van al zijn leerlingen die zich voorbereiden op de overwinning van de Verrezen Christus.”

Franciscus kondigde ook aan dat hij op vrijdag 27 maart om 18.00 uur een gebedsdienst zal houden waarbij hij alle gelovigen uitnodigden zich met hem in gebed te verenigen. “We zullen onze smeekbede laten opstijgen. We zullen het Allerheiligste Sacrament aanbidden, waarmee ik aan het einde de zegening Urbi et Orbi zal verrichten, waaraan de mogelijkheid zal worden verbonden een volle aflaat te verkrijgen.”

Het gebed wordt online uitgezonden via de KRO en de EO, op Radio Maria kunt u het gebed ook meebidden.

U leest hier meer over de oproep van de paus
Overzicht nieuwsberichten
Bidden om genezing
02-04-2020
Bidden om genezing lijkt voor velen ouderwets en naïef. Waarom zou je het doen? En hoe? Deze drie teksten uit de Bijbel helpen je op weg.
Bisschop geeft opnieuw Woord van Bemoediging
31-03-2020
Voor de derde maal heeft Mgr. De Korte een Woord van Bemoediging geschreven voor alle gelovigen in Bisdom ’s-Hertogenbosch.
Sint-Jan luidt klokken van hoop
31-03-2020
Tot en met eind april luiden de kerken in Nederland op de woensdag tussen 19.00 en 19.15 uur hun klokken ter bemoediging en teken van verbondenheid. Ook de Sint-Jan doet mee
Bijzonder Urbi et Orbi door paus Franciscus
29-03-2020
In een bijzonder indrukwekkende gebedsdienst op een leeg Sint-Pietersplein heeft paus Franciscus vrijdag 27 maart de wereld toegesproken en daarna met een extra Urbi et Orbi de zegen over stad en wereld gegeven.
Steun de parochie van de Sint-Jan via de Givt-app
28-03-2020
Givt
Sinds vandaag, zaterdag 28 maart, kunt u vanuit huis en in de Sint-Jan de parochie steunen door een bijdrage te doen via de Givt-app. Deze app kunt u installeren op uw smartphone.
Pastores en bestuur H. Mariaparochie sturen brief
27-03-2020
De pastores en bestuur van de H. Mariaparochie hebben parochianen en de abonnees van het parochieblad Kerkvenster een brief gestuurd. Het parochieblad dat tijdens de Veertigdagentijd op de deurmat zou vallen, is vanwege de coronacrisis niet uitgekomen.
Burgemeester Mikkers richt zich tot geloofsgemeenschappen
26-03-2020
In een brief gericht aan de geloofsgemeenschappen in 's-Hertogenbosch spreekt burgemeester Mikkers zijn steun en waardering uit.
Tweede bemoedigende boodschap van mgr. De Korte
23-03-2020
Mgr. De Korte heeft maandag 23 maart een tweede bemoedigende boodschap gepubliceerd. Christus roept ons op "een diep vertrouwen op God te hebben, om mensen van gebed te blijven en om goed te zijn voor de mensen naast ons".
Gezamenlijk gebed met de paus en extra Urbi et orbi
22-03-2020
Paus Franciscus heeft alle gelovigen opgeroepen op 25 maart, Feest van Maria Boodschap, om 12 uur een Onze Vader te bidden. Ook kondigde hij een extra Urbi et Orbi zegen aan voor vrijdag 27 maart om 18.00 uur.
Aanpassingen in de Sint-Jan vanwege coronavirus
20-03-2020
Binnen de pastorale eenheid volgen de H. Mariaparochie en Sint-Jan de maatregelen van de bisschoppen. Specifiek voor de Sint-Jan kondigt het bestuur de volgende richtlijnen af.