Meimaand - Maria komt bij u thuis
De meimaand krijgt dit jaar een geheel andere invulling. De opening van de meimaand gebeurt met een online viering op 30 april om 19 uur. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch licht de aangepaste activiteiten toe in een persbericht.

PERSBERICHT

Mei 2020 - Broederschap brengt de Zoete Moeder bij u thuis

De traditionele meimaand activiteiten en rituelen kunnen dit jaar helaas geen doorgang vinden. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch wil de vele teleurgestelde Bosschenaren en pelgrims een hart onder de riem steken. Het voor dit jaar gekozen thema - Thuis bij Maria - bleek de sleutel tot een oplossing. Op diverse manieren brengt De Broederschap dit jaar Maria bij de mensen thuis, waardoor men zich verbonden blijft voelen met de Zoete Moeder.

www.thuisbijmaria.nu
Vanuit de Sint-Jan worden de hele dag via een webcam livestream beelden uitgezonden. Van de vieringen en van het beeld van Maria. Te bekijken via www.thuisbijmaria.nu

Noveenkaars opsteken
Heel veel mensen komen naar Maria om een kaarsje op te steken. Dat kan vanaf 1 mei ook digitaal via www.thuisbijmaria.nu. Tegen betaling van 6 euro steekt de koster een echte noveenkaars op bij Maria en spreekt plebaan Vincent Blom de volgende dag tijdens de viering van 19.00 uur een persoonlijke intentie uit.

Noveenactie - Thuis bij Maria-Maria bij u thuis
Van 10 t/m 18 mei wordt een speciale activiteit georganiseerd, waarbij online en offline elkaar ontmoeten. Inwoners van ’s-Hertogenbosch en alle andere belangstellenden wordt gevraagd om in ieder geval deze 9 dagen een blauwwitte vlag uit te hangen en een Mariabeeld met kaarsje en bloemetje voor het raam te plaatsen. Foto’s hiervan kunnen gedeeld worden op de Facebookpagina van De Broederschap .

Meimaandboekje 2.0
Voor het meimaandboekje van dit jaar heeft redacteur Lia Hesemans tien mensen geïnterviewd over wat Thuis bij Maria voor hen betekent. Mensen die bij de Broederschap en bij de Sint-Jan betrokken zijn vanuit hun functie, vanuit vrijetijdsbesteding of als kerkganger. Daarnaast bevat het boekje een plattegrond met toelichting van de bidtochtroute (beeweg) zoals die ieder ‘gewoon jaar’ op Moederdag door het centrum van de stad wordt gelopen.

Vieringen en rozenkransgebed
Van maandag t/m zaterdag vinden in de Sint Jan Eucharistievieringen plaats: om 8.30 en om 19.00 uur. Op zondag de Hoogmis om 10 uur. Op maandag t/m vrijdag bidt plebaan Vincent Blom om 18.30 uur het Rozenkransgebed.

Openingstijden Sint-Jan en informatiebalie
De Sint-Jan is van maandag t/m zaterdag geopend van 9.00-17.00 uur en op zondag van 11.30-17.00 uur. De informatiebalie, waar o.a. de replica van de Zoete Moeder, boeken en cd’s kunnen worden gekocht is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.30 -16.30 uur.

Carillonconcerten
Op 6, 20 en 27 mei klinken in het centrum van 11.30 tot 12.30 uur Marialiederen uit heden en verleden. Uitgevoerd door stadsbeiaardier Joost van Balkom.

Lied van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch
Elke zondagmorgen, na de mis van 10 uur, zingt een aantal leden van de Schola Cantorum het Bossche Marialied. Ook dit is te volgen via livestream.

Vlaggenactie
De Broederschap organiseerde in de laatste week van april met succes een vlaggenactie. 100 vlaggen werden weggegeven aan inwoners van de Gemeente ’s-Hertogenbosch, waardoor de stad in de meimaand blauw-wit zal kleuren. Belangstellenden kunnen een vlag kopen via https://bit.ly/Mariavlaggen-mei2020


LIVE in de Sint-Jan
YouTube
Hier komt u direct bij
de live-stream of bij het overzicht.
Overzicht nieuwsberichten
Vier de meimaand in de Sint-Jan online mee
13-05-2020
In de meimaand kunt u dagelijks de H. Mis vanuit de Sint-Jan online  volgen, op zondag om 10 uur en ma t/m za om 8.30 en 19 uur. Om 18.30 uur is er een online rozenkrans bij de Zoete Moeder.
Vooraankondiging versoepeling maatregelen na 1 juni
08-05-2020
De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft vrijdag 8 mei in een vooraankondiging verklaard na te denken over versoepeling van de maatregelen na 1 juni.
H. Mis op Moederdag 10 mei en start Maria-noveen
08-05-2020
Zondag 10 mei kunt u om 10 uur weer de H. Mis vanuit de Sint-Jan volgen. Die dag start tevens de Maria-noveen waarbij inwoners van 's-Hertogenbosch op bijzondere manier betrokken zijn.
Mgr. De Korte over Maria en de coronacrisis
06-05-2020
In een nieuw Woord van Bemoediging spreekt mgr. De Korte over de betekenis van Maria voor de gelovigen. Hoewel er in deze meimaand geen grootste publieke vieringen en processies mogelijk zijn, heeft Maria in in veel kerkgebouwen een speciaal plekje gekregen.
Aandacht voor Maria in de H. Mariaparochie
05-05-2020
Het is meimaand. De tijd waarin er extra aandacht is voor Maria, de moeder van God. In de H. Mariaparochie zijn er diverse initiatieven.
Digitale nieuwsbrief parochie H. Maria
03-05-2020
De parochie H. Maria verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief  met daarin o.a. een bemoedigend woord van een van de pastores en de misintenties.
Schola Cantorum zingt online het Magnificat
01-05-2020
De Schola Cantorum, het kathedrale koor van de Sint-Jan, heeft voor de meimaand een bijzondere opname gemaakt van het Magnificat. Absoluut het kijken en beluisteren waard!
Kapelaan Gideon in herdenkingsuitzending 4 mei 19u
01-05-2020
Onder normale omstandigheden zou op 4 en 5 mei de 75-jarige bevrijding groots herdacht en gevierd worden. Dat kan vanwege de coronamaatregelen niet. Wel neemt kapelaan Gideon van Meeteren deel aan een online uitzending op maandag 4 mei om 19 uur.
Meimaand - Maria komt bij u thuis
28-04-2020
De meimaand krijgt dit jaar een geheel andere invulling. De opening van de meimaand gebeurt met een online viering op 30 april om 19 uur. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch licht de aangepaste activiteiten toe in een persbericht.
Vieringen Sint-Jan blijven LIVE te volgen
27-04-2020
De vieringen in de Sint-Jan worden voorlopig LIVE uitgezonden. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen kunt u online volgen.
Liturgie zondag 10 mei Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie zondag 10 mei Sint-Jan
Liturgie zo 3 mei Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie van zondag 3 mei 2020
Liturgie donderdag 30 april - opening Meimaand
teaser gerelateerd document
Liturgie van donderdag 30 april 2020, 19 uur - openingsviering Meimaand