Schola Cantorum zingt online het Magnificat
De Schola Cantorum, het kathedrale koor van de Sint-Jan, heeft voor de meimaand een bijzondere opname gemaakt van het Magnificat. Absoluut het kijken en beluisteren waard!

Nog steeds zit men aan huis gekluisterd door de coronacrisis. Dit is voor de Schola Cantorum uit ’s-Hertogenbosch geen reden om niet door te gaan met zingen van onze prachtige muziek.

Om te zorgen dat al onze vaste bezoekers, met name in de meimaand, nog steeds kunnen genieten van ons gezang, hebben we ‘Zingen op afstand 2’ gemaakt. Magnificat van Hendrik Andriessen is een echt "meimaand stuk", een stuk wat vaak in de meimaand wordt gezongen.

Veel kijk- en luisterplezier!Luister voor optimale beleving met koptelefoon/oortjes!
Bij de bewerking is een speciale techniek gebruikt, waardoor het geluid als het ware 3D wordt. Hierdoor lijkt het alsof u zelf temidden van de koorleden staat. Een koptelefoon of oortjes zijn onmisbaar voor dit effect.

Audio en Video bewerking door Lotte van Poppel & Floris Leenders.
Overzicht nieuwsberichten
Digitale nieuwsbrief parochie H. Maria
03-05-2020
De parochie H. Maria verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief  met daarin o.a. een bemoedigend woord van een van de pastores en de misintenties.
Schola Cantorum zingt online het Magnificat
01-05-2020
De Schola Cantorum, het kathedrale koor van de Sint-Jan, heeft voor de meimaand een bijzondere opname gemaakt van het Magnificat. Absoluut het kijken en beluisteren waard!
Kapelaan Gideon in herdenkingsuitzending 4 mei 19u
01-05-2020
Onder normale omstandigheden zou op 4 en 5 mei de 75-jarige bevrijding groots herdacht en gevierd worden. Dat kan vanwege de coronamaatregelen niet. Wel neemt kapelaan Gideon van Meeteren deel aan een online uitzending op maandag 4 mei om 19 uur.
Meimaand - Maria komt bij u thuis
28-04-2020
De meimaand krijgt dit jaar een geheel andere invulling. De opening van de meimaand gebeurt met een online viering op 30 april om 19 uur. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch licht de aangepaste activiteiten toe in een persbericht.
Vieringen Sint-Jan blijven LIVE te volgen
27-04-2020
De vieringen in de Sint-Jan worden voorlopig LIVE uitgezonden. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen kunt u online volgen.
Koninklijke onderscheiding vrijwilligers Mariaparochie
27-04-2020
Op vrijdag 24 april werden drie vrijwilligers van de Mariaparochie verrast door een telefoontje van de burgemeester dat zij vanwege hun vrijwilligerswerk en maatschappelijke verdiensten door de koning zijn onderscheiden.
Nieuw bestuur Sint-Jan stelt zich voor
26-04-2020
Zoals u uit eerdere berichten weet, gaan vanaf 1 juni aanstaande de parochies van Maria en Johannes Evangelist als zelfstandige parochies verder. Vanwege de bijzonder positie van de Sint-Jan als bisschopskerk, pelgrimskerk, parochiekerk en als Rijksmonument met alle complexiteit van dien, lijkt een eigen bestuur daarvoor wenselijk. Daarom zijn er sinds 1 januari nieuwe leden toegetreden tot het kerkbestuur van de parochie van Sint-Jan.
Koninklijk lintje voor Huub Finkers
25-04-2020
Op 24 april regende het lintjes in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Eén van de koninklijk gedecoreerden, dhr. Huub Finkers (91), komt uit de parochie van de H. Johannes Evangelist.
Thema Meimaand 2020: Thuis bij Maria
25-04-2020
‘Thuis bij Maria’ is het thema voor deze meimaand. Door de coronacrisis wordt het een heel andere Meimaand dan we gewend zijn. Plebaan Vincent Blom en de proost van de Broederschap van O.L. Vrouw, Ruud Dirriwachter, schrijven erover in het openingswoord van de nieuwsbrief.
Vieringen blijven LIVE te volgen
17-04-2020
De vieringen in de Sint-Jan en de Sint-Lambertuskerk worden voorlopig LIVE uitgezonden. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen in beide kerken kunt u online volgen.