Aandacht voor Maria in de H. Mariaparochie
Het is meimaand. De tijd waarin er extra aandacht is voor Maria, de moeder van God. In de H. Mariaparochie zijn er diverse initiatieven.

In de Litanie van Maria wordt Maria aangeroepen als ‘Heil van de zieken’ en ‘Troosteres van de bedroefden’. Laten we dit jaar in de meimaand in onze Mariaparochie heel bijzonder tot Maria bidden voor allen die getroffen zijn door het coronavirus en voor allen die bedroefd zijn om het verlies van dierbaren.

Omdat Maria in de loop der eeuwen nabij was in alle nood, vragen we haar ook in deze crisistijd allen bij te staan die werkzaam zijn in de zorg, in de ziekenhuizen, in de verpleeghuizen. Bidden we ook tot haar om steun voor allen die bezig zijn met het bestrijden van het dodelijke virus. Ook vragen we haar om hulp voor alle groeperingen die het moeilijk hebben in deze tijd: kerken, bedrijven, sportclubs enz.

Tijdens deze maand zijn de kapellen van de H. Mariaparochie  open zijn voor persoonlijk gebed. U bent van harte welkom in:
Lucaskerk: woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00-14.00 uur.
Mariakapel Empel: dagelijks 8.30-18.00 uur
Laurentiuskerk: dagelijks 9.00-17.00 uur
Lambertuskerk: dagelijks 9.00-17.00 uur
Anna-West: di t/m za 9.30-11.30 uur

Mocht u graag de stilte komen opzoeken en een kaarsje komen opsteken dan vragen wij u ook om eventueel een bloemetje voor Maria mee te nemen. Wij hebben dan de intentie, indien er veel bloemen komen, ze te schenken aan mensen die in deze tijd wel een opstekertje kunnen gebruiken.

Tevens zullen er in de kerk manden staan indien u voedsel aan de voedselbank wilt doneren. Hierbij denken we dan aan lang houdbare producten.

Kapelaan Gideon van Meeteren zal op de zaterdagen 2 mei, 9 mei, 16 mei, 23 mei en 30 mei om 12 uur een Mariamis vieren in de Lambertuskerk.

Maria, Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch, bid voor ons en wees onze voorspraak.

Overzicht nieuwsberichten
Vier de meimaand in de Sint-Jan online mee
13-05-2020
In de meimaand kunt u dagelijks de H. Mis vanuit de Sint-Jan online  volgen, op zondag om 10 uur en ma t/m za om 8.30 en 19 uur. Om 18.30 uur is er een online rozenkrans bij de Zoete Moeder.
Vooraankondiging versoepeling maatregelen na 1 juni
08-05-2020
De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft vrijdag 8 mei in een vooraankondiging verklaard na te denken over versoepeling van de maatregelen na 1 juni.
H. Mis op Moederdag 10 mei en start Maria-noveen
08-05-2020
Zondag 10 mei kunt u om 10 uur weer de H. Mis vanuit de Sint-Jan volgen. Die dag start tevens de Maria-noveen waarbij inwoners van 's-Hertogenbosch op bijzondere manier betrokken zijn.
Mgr. De Korte over Maria en de coronacrisis
06-05-2020
In een nieuw Woord van Bemoediging spreekt mgr. De Korte over de betekenis van Maria voor de gelovigen. Hoewel er in deze meimaand geen grootste publieke vieringen en processies mogelijk zijn, heeft Maria in in veel kerkgebouwen een speciaal plekje gekregen.
Aandacht voor Maria in de H. Mariaparochie
05-05-2020
Het is meimaand. De tijd waarin er extra aandacht is voor Maria, de moeder van God. In de H. Mariaparochie zijn er diverse initiatieven.
Digitale nieuwsbrief parochie H. Maria
03-05-2020
De parochie H. Maria verstuurt wekelijks een digitale nieuwsbrief  met daarin o.a. een bemoedigend woord van een van de pastores en de misintenties.
Schola Cantorum zingt online het Magnificat
01-05-2020
De Schola Cantorum, het kathedrale koor van de Sint-Jan, heeft voor de meimaand een bijzondere opname gemaakt van het Magnificat. Absoluut het kijken en beluisteren waard!
Kapelaan Gideon in herdenkingsuitzending 4 mei 19u
01-05-2020
Onder normale omstandigheden zou op 4 en 5 mei de 75-jarige bevrijding groots herdacht en gevierd worden. Dat kan vanwege de coronamaatregelen niet. Wel neemt kapelaan Gideon van Meeteren deel aan een online uitzending op maandag 4 mei om 19 uur.
Meimaand - Maria komt bij u thuis
28-04-2020
De meimaand krijgt dit jaar een geheel andere invulling. De opening van de meimaand gebeurt met een online viering op 30 april om 19 uur. De Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch licht de aangepaste activiteiten toe in een persbericht.
Vieringen Sint-Jan blijven LIVE te volgen
27-04-2020
De vieringen in de Sint-Jan worden voorlopig LIVE uitgezonden. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen kunt u online volgen.