Vier de meimaand in de Sint-Jan online mee
In de meimaand kunt u dagelijks de H. Mis vanuit de Sint-Jan online volgen, op zondag om 10 uur en ma t/m za om 8.30 en 19 uur. Om 18.30 uur is er een online rozenkrans bij de Zoete Moeder.

Online de viering volgen
Elke zondag viert mgr. De Korte om 10 uur de Eucharistieviering. Hoewel daar geen gelovigen bij kunnen zijn, is de viering hier wel online te volgen. De liturgie voor de zondag kunt u in de rechterkolom downloaden. Daar staat ook reeds de liturgie voor donderdag 21 mei, Hoogfeest van Hemelvaart, en voor zondag 24 mei.

Na de mis zingt een aantal leden van de Schola Cantorum het Bossche Marialied. Ook dit is te volgen via livestream.

Noveenactie - Thuis bij Maria-Maria bij u thuis
De speciale Maria-noveen die de Broederschap van O.L. Vrouw van Den Bosch voor de meimaand heeft georganiseerd loopt nog tot 18 mei. Inwoners van ’s-Hertogenbosch en alle andere belangstellenden is gevraagd om in ieder geval van 10 t/m 18 mei een blauwwitte vlag uit te hangen. Daarnaast wordt iedereen gevraagd een Mariabeeld met kaarsje en bloemetje voor het raam te plaatsen. Foto’s hiervan kunnen gedeeld worden op de
Facebookpagina van De Broederschap.

Plebaan Blom houdt op zijn instagram-account de noveen dagelijks bij. Zie voor de tekst van de noveen onderaan dit bericht.

Bidtocht
De traditionele bidtocht kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Toch worden parochianen en overige belangstellenden gevraagd de beetocht individueel te lopen. In het bijzondere meimaandboekje van dit jaar, dat gewoon in de kerk ligt, staat een plattegrond met toelichting van de bidtochtroute (beeweg) zoals die normaliter door het centrum van de stad wordt gelopen.

(Noveen) Kaars opsteken
Uiteraard bent u welkom om in de Sint-Jan zelf een kaarsje op te komen steken. Mocht u niet naar de Sint-Jan kunnen of willen komen, dan kunt u ook een noveenkaars laten opsteken via de speciale site van de Broederschap voor deze meimaand www.thuisbijmaria.nu

Openingstijden Sint-Jan en informatiebalie
De Sint-Jan is van maandag t/m zaterdag geopend van 9.00-17.00 uur en op zondag van 11.30-17.00 uur. De informatiebalie, waar o.a. de replica van de Zoete Moeder, boeken en cd’s kunnen worden gekocht, is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.30 -16.30 uur.

Carillonconcerten
Op 20 en 27 mei klinken in het centrum van 11.30 tot 12.30 uur Marialiederen uit heden en verleden. Uitgevoerd door stadsbeiaardier Joost van Balkom.

Noveengebed tot de Zoete Moeder
Heilige Maria Moeder van de Heer
en Zoete Lieve Vrouw van deze stad
in dit heiligdom dank ik God omwille van U,
want velen hebben hier de kracht van Uw gebed ondervonden.
Alles wat mijn hart bezighoudt, vertrouw ik toe aan U.
Bid voor mij bij Uw Zoon, Moeder van alle gelovigen.
U bent niet alleen ons voorbeeld maar ook onze bemoediging
zoals U reeds gedurende zovele eeuwen
hulp en troost hebt gegeven.
Zoete Lieve Vrouw,
blijf bidden voor alle mensen en ook voor mij. Amen.
Overzicht nieuwsberichten
Waar en hoe u kunt meevieren in H. Mariaparochie
30-05-2020
Vanaf Tweede Pinksterdag (1 juni) mogen de kerken weer geopend worden voor publieke vieringen. In eerste instantie mogen maximaal 30 gelovigen aan de vieringen deelnemen. Vanaf juli zijn dat 100 personen op voorwaarde dat er een afstand van 1,5 m mogelijk is tussen personen uit verschillende huishoudens.
Meevieren in de Sint-Jan vanaf 1 juni
29-05-2020
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk de vieringen bij te wonen. Dit is wel aan strenge voorschriften gebonden die de Nederlandse bisschoppen in een aantal protocollen hebben vastgelegd.
Paus bidt met Mariaheiligdommen
28-05-2020
Paus Franciscus bidt op zaterdag 30 mei met Mariaheiligdommen van over de hele wereld voor hulp te midden van de coronapandemie. De Sint-Jan sluit zich hierbij aan.
Vieringen ook LIVE te volgen
25-05-2020
De publieke vieringen worden vanaf 1 juni weer langzaam opgestart. Ook online kunt u de vieringen in de Sint-Jan en de Sint-Lambertuskerk LIVE blijven. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen in beide kerken kunt u online volgen.
Een Sacramentsprocessie in de Geest
24-05-2020
De Aloude Broederschap van het Hoog Heilig Sacrament schreef  voor de nieuwsbrief van de Sint-Jan een toelichting op de Broederschap en de bijzondere omstandigheden rondom de Sacramentsprocessie van dit jaar.
Brief plebaan Blom over versoepeling coronamaatregelen Sint-Jan
23-05-2020
Nu de coronamaatregelen door het kabinet zijn versoepelt, heeft ook de Nederlandse Bisschoppenconferentie protocollen gepubliceerd (zie ook rechts) om het kerkelijk leven weer op gang te brengen. Plebaan Blom heeft een begeleidende brief namens het parochiebestuur geschreven.
Versoepeling van de coronamaatregelen H. Mariaparochie
23-05-2020
Woensdag 20 mei kondigde het kabinet een versoepeling aan van de coronamaatregelen. Ook de Nederlandse Bisschoppen hebben  protocollen gepubliceerd (zie ook rechts) om het kerkelijk leven weer op gang te brengen. Het bestuur van de H. Maria komt binnenkort met de concrete invulling voor de verschillende kerken en kapellen.
Publieke vieringen weer mogelijk per 1 juni
23-05-2020
Na de versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid, hebben de Nederlandse bisschoppen aangegeven dat er vanaf 1 juni weer publieke vieringen gehouden mogen worden.
Een kaarsje opsteken bij de Zoete Moeder
19-05-2020
Het beeld van O.L. Vrouw van Den Bosch staat de gehele meimaand vooraan in de Sint-Jan. U bent van harte welkom een kaarsje te komen opsteken en bij de Zoete Moeder te bidden. Ook kunt u een noveenkaars 'op afstand' laten branden.
Vier de meimaand in de Sint-Jan online mee
13-05-2020
In de meimaand kunt u dagelijks de H. Mis vanuit de Sint-Jan online  volgen, op zondag om 10 uur en ma t/m za om 8.30 en 19 uur. Om 18.30 uur is er een online rozenkrans bij de Zoete Moeder.
Liturgie zondag 17 mei Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie zondag 17 mei Sint-Jan
Liturgie donderdag 21 mei Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie donderdag 21 mei Sint-Jan, Hoogfeest van Hemelvaart
Liturgie zondag 24 mei Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie zondag 24 mei Sint-Jan