Publieke vieringen weer mogelijk per 1 juni
Na de versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid, hebben de Nederlandse bisschoppen aangegeven dat er vanaf 1 juni weer publieke vieringen gehouden mogen worden.

Hoewel er nog veel beperkende maatregelen gelden, kan het kerkelijk leven vanaf 1 juni weer langzaam worden opgestart. Zo mogen er publieke vieringen worden gehouden met maximaal 30 personen (vanaf 1 juli maximaal 100). De Nederlandse bisschoppen hebben hiervoor op 20 mei protocollen (zie in de linkerkolom) gepubliceerd over hoe het kerkelijk leven op anderhalve meter voor gelovigen, bedienaren en verzorging kerkgebouwen vormt moet krijgen.

In onze eigen pastorale eenheid worden de ontwikkelingen en praktische invulling van de protocollen bijgehouden voor:

De parochie en kathedraal van Sint-Jan

De H. Mariaparochie

Overige informatie

Het bericht over de protocollen kunt u hier lezen op de site van de Nederlandse bisschoppen.

Ook hebben de bisschoppen nog de antwoorden op drie veelgestelde vragen gepubliceerd.
Overzicht nieuwsberichten
Waar en hoe u kunt meevieren in H. Mariaparochie
30-05-2020
Vanaf Tweede Pinksterdag (1 juni) mogen de kerken weer geopend worden voor publieke vieringen. In eerste instantie mogen maximaal 30 gelovigen aan de vieringen deelnemen. Vanaf juli zijn dat 100 personen op voorwaarde dat er een afstand van 1,5 m mogelijk is tussen personen uit verschillende huishoudens.
Meevieren in de Sint-Jan vanaf 1 juni
29-05-2020
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk de vieringen bij te wonen. Dit is wel aan strenge voorschriften gebonden die de Nederlandse bisschoppen in een aantal protocollen hebben vastgelegd.
Paus bidt met Mariaheiligdommen
28-05-2020
Paus Franciscus bidt op zaterdag 30 mei met Mariaheiligdommen van over de hele wereld voor hulp te midden van de coronapandemie. De Sint-Jan sluit zich hierbij aan.
Vieringen ook LIVE te volgen
25-05-2020
De publieke vieringen worden vanaf 1 juni weer langzaam opgestart. Ook online kunt u de vieringen in de Sint-Jan en de Sint-Lambertuskerk LIVE blijven. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen in beide kerken kunt u online volgen.
Een Sacramentsprocessie in de Geest
24-05-2020
De Aloude Broederschap van het Hoog Heilig Sacrament schreef  voor de nieuwsbrief van de Sint-Jan een toelichting op de Broederschap en de bijzondere omstandigheden rondom de Sacramentsprocessie van dit jaar.
Brief plebaan Blom over versoepeling coronamaatregelen Sint-Jan
23-05-2020
Nu de coronamaatregelen door het kabinet zijn versoepelt, heeft ook de Nederlandse Bisschoppenconferentie protocollen gepubliceerd (zie ook rechts) om het kerkelijk leven weer op gang te brengen. Plebaan Blom heeft een begeleidende brief namens het parochiebestuur geschreven.
Versoepeling van de coronamaatregelen H. Mariaparochie
23-05-2020
Woensdag 20 mei kondigde het kabinet een versoepeling aan van de coronamaatregelen. Ook de Nederlandse Bisschoppen hebben  protocollen gepubliceerd (zie ook rechts) om het kerkelijk leven weer op gang te brengen. Het bestuur van de H. Maria komt binnenkort met de concrete invulling voor de verschillende kerken en kapellen.
Publieke vieringen weer mogelijk per 1 juni
23-05-2020
Na de versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid, hebben de Nederlandse bisschoppen aangegeven dat er vanaf 1 juni weer publieke vieringen gehouden mogen worden.
Een kaarsje opsteken bij de Zoete Moeder
19-05-2020
Het beeld van O.L. Vrouw van Den Bosch staat de gehele meimaand vooraan in de Sint-Jan. U bent van harte welkom een kaarsje te komen opsteken en bij de Zoete Moeder te bidden. Ook kunt u een noveenkaars 'op afstand' laten branden.
Vier de meimaand in de Sint-Jan online mee
13-05-2020
In de meimaand kunt u dagelijks de H. Mis vanuit de Sint-Jan online  volgen, op zondag om 10 uur en ma t/m za om 8.30 en 19 uur. Om 18.30 uur is er een online rozenkrans bij de Zoete Moeder.
Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter Gelovigen
teaser gerelateerd document
Protocol Gelovigen
Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter Bedienaren
teaser gerelateerd document
Protocol Bedienaren
Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter Kerkgebouwen
teaser gerelateerd document
Protocol Kerkgebouwen