Vieringen ook LIVE te volgen
De Nederlandse bisschoppen laten weten dat het online volgen van de vieringen in deze tijd van lockdown een goed alternatief is. U kunt de vieringen in de Sint-Jan en de Sint-Lambertuskerk LIVE blijven volgen.  

Voor meer informatie over het uitreiken van de Communie tijdens de vieringen, klikt u hier verder. 

De parochie van Sint-Jan en de H. Mariaparochie zenden de doordeweekse en zondagse Eucharistievieringen uit via een livestream. Voor de Sint-Jan kan dat via YouTube en voor de H. Mariaparochie via kerkdienstgemist.nl : zie de twee knoppen hieronder: 


LIVE in de Sint-Jan
YouTube
De vieringen in de Sint-Jan
worden via YouTube
uitgezonden. U komt direct
bij de live-stream of
bij het overzicht.
LIVE in de Sint-Lambertus
Kerkdienst Gemist
De vieringen voor de
H. Mariaparochie komen
vanuit de Sint-Lambertuskerk
en zijn te volgen via
www.kerkdienst­gemist.nl

Vieringen in de kathedrale basiliek van Sint-Jan

Ook na de aankondiging van de strengere lockdown door premier Rutte op 14 december blijft de grens van 30 personen per viering gehandhaafd. U moet zich wel aanmelden voor de zondagse vieringen. Dat kan hier. Voor de vieringen op maandag t/m zaterdag hoeft u niet te reserveren. 

VOOR DE KERSTVIERINGEN, klik HIER

Zondag:
10.00 uur Eucharistieviering
12.00 uur Eucharistieviering 
De liturgie voor de komende zondag in de Sint-Jan en de gezangen van de Schola Cantorum vindt u hiernaast in de te downloaden pdf.

Maandag t/m zaterdag:
08.30 uur (aansluitend Aanbidding tot 09:30 uur)
12.30 uur

Voor deelname aan de H. Missen gelden de algemene normen die zijn vastgesteld door de overheid en het RIVM: heeft u klachten van verkoudheid, hoest of koorts ect. dan dient u thuis te blijven.

Graag wijzen we u op de Givt-app waarmee u vanaf huis eenvoudig een financiële bijdrage aan de parochie van Sint-Jan kunt doen. Als u er nog niet mee bekend bent, lees hier dan meer informatie.

Vieringen in de H. Mariaparochie

In de Sint-Lambertuskerk gaan de online vieringen door. Voor het reserveren voor de zondagsvieringen in de kerken van de H. Mariaparochie, zie hieronder. 

Om te voorkomen dat het maximum aantal wordt overschreden hanteren alle kerken een reserveringssysteem. Afhankelijk van de kerk kunt u voor één of meerdere vieringen reserveren.

Hieronder kunt u zien hoe u per kerk kunt reserveren. Ook staan de tijden erbij van de vieringen.

Annakerk Hintham: 09:30 Eucharistieviering.
Registratie voor de H. Mis is niet nodig voor de vaste kerkgangers van H. Anna Hintham. Voor parochianen van andere kerken is aanmelding wel nodig via de e-mail annahintham@mariajohannes.nl

Annakerk West: 09:30 Eucharistieviering.
Reserveren via het secretariaat van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 11.30 uur via 073 6217014.

H. Landelinuskerk Empel: 09.30 uur en 11.00 uur Eucharistieviering.
Voor de zondagse mis is intekenen noodzakelijk. Dat kan via 06-10594108. Voor de avondmis op dinsdag hoeft pas bij aankomst ingeschreven te worden. Ook worden de contactgegevens dan genoteerd.

Sint-Lambertuskerk Rosmalen: 09.30 uur Eucharistieviering
Aanmelden voor de vieringen is mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag door tussen 9.30 uur en 12.00 uur te bellen naar het centrale secretariaat op de pastorie: 073 5212215. Via mail kan ook. Er dient dan vóór vrijdag 11.30 uur gemaild te worden naar lambertus@mariajohannes.nl. In de mail graag vermelden: naam, aantal personen, datum en de kerk waar u voor kiest.

H. Laurentiuskerk Rosmalen: 11.00 uur Eucharistieviering.
Aanmelden gaat op dezelfde wijze als voor de Sint-Lambertuskerk: Aanmelden voor de vieringen is mogelijk op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag door tussen 9.30 uur en 12.00 uur te bellen naar het centrale secretariaat op de pastorie: 073 5212215.
Via mail kan ook. Er dient dan vóór vrijdag 11.30 uur gemaild te worden naar lambertus@mariajohannes.nl. In de mail graag vermelden: naam, aantal personen, datum en de kerk waar u voor kiest.

H. Lucaskerk 's-Hertogenbosch: 11:00 Eucharistieviering.
Reserveren is noodzakelijk. Dit kan via 06-42457916. Er is een extra mis op zaterdagavond 19.00 uur. Reserveren hiervoor kan via bovenstaand telefoonnummer.

Willibrordkerk Maaspoort: 11:00 Eucharistieviering. Reserveren is noodzakelijk en kan via willibrordopzondag@gmail.com of via 073 6426303 op woensdag en vrijdag van 11.30 uur tot 12.30 uur. Dit moet ook voor de viering op woensdag 09.00 uur.
Overzicht nieuwsberichten
Kapelaan Herman Schaepman neemt rust
06-06-2020
Kapelaan Herman Schaepman heeft nog steeds last van vermoeidheidsklachten. Op aanraden van zijn arts houdt hij zich tot 1 juli volledig afzijdig van het parochiewerk.
Waar en hoe u kunt meevieren in H. Mariaparochie
30-05-2020
Vanaf Tweede Pinksterdag (1 juni) mogen de kerken weer geopend worden voor publieke vieringen. In eerste instantie mogen maximaal 30 gelovigen aan de vieringen deelnemen. Vanaf juli zijn dat 100 personen op voorwaarde dat er een afstand van 1,5 m mogelijk is tussen personen uit verschillende huishoudens.
Meevieren in de Sint-Jan vanaf 1 juni
29-05-2020
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk de vieringen bij te wonen. Dit is wel aan strenge voorschriften gebonden die de Nederlandse bisschoppen in een aantal protocollen hebben vastgelegd.
Paus bidt met Mariaheiligdommen
28-05-2020
Paus Franciscus bidt op zaterdag 30 mei met Mariaheiligdommen van over de hele wereld voor hulp te midden van de coronapandemie. De Sint-Jan sluit zich hierbij aan.
Vieringen ook LIVE te volgen
25-05-2020
De Nederlandse bisschoppen laten weten dat het online volgen van de vieringen in deze tijd van lockdown een goed alternatief is. U kunt de vieringen in de Sint-Jan en de Sint-Lambertuskerk LIVE blijven volgen. 
Een Sacramentsprocessie in de Geest
24-05-2020
De Aloude Broederschap van het Hoog Heilig Sacrament schreef  voor de nieuwsbrief van de Sint-Jan een toelichting op de Broederschap en de bijzondere omstandigheden rondom de Sacramentsprocessie van dit jaar.
Brief plebaan Blom over versoepeling coronamaatregelen Sint-Jan
23-05-2020
Nu de coronamaatregelen door het kabinet zijn versoepelt, heeft ook de Nederlandse Bisschoppenconferentie protocollen gepubliceerd (zie ook rechts) om het kerkelijk leven weer op gang te brengen. Plebaan Blom heeft een begeleidende brief namens het parochiebestuur geschreven.
Versoepeling van de coronamaatregelen H. Mariaparochie
23-05-2020
Woensdag 20 mei kondigde het kabinet een versoepeling aan van de coronamaatregelen. Ook de Nederlandse Bisschoppen hebben  protocollen gepubliceerd (zie ook rechts) om het kerkelijk leven weer op gang te brengen. Het bestuur van de H. Maria komt binnenkort met de concrete invulling voor de verschillende kerken en kapellen.
Publieke vieringen weer mogelijk per 1 juni
23-05-2020
Na de versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid, hebben de Nederlandse bisschoppen aangegeven dat er vanaf 1 juni weer publieke vieringen gehouden mogen worden.
Een kaarsje opsteken bij de Zoete Moeder
19-05-2020
Het beeld van O.L. Vrouw van Den Bosch staat de gehele meimaand vooraan in de Sint-Jan. U bent van harte welkom een kaarsje te komen opsteken en bij de Zoete Moeder te bidden. Ook kunt u een noveenkaars 'op afstand' laten branden.
Liturgie 17 januari 2021 Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Liturgie zondag 17 januari 2021 Sint-Jan
Liturgie uitvaart Evert G Blom 18 januari 2021 Sint-Jan
teaser gerelateerd document
Uitvaart Evert G Blom 18 januari 2021 Sint-Jan