Publieke vieringen ook weer in Rosmalense kerken
Vanaf 14 juni zullen ook de beide Rosmalense kerken weer geopend worden voor publieke vieringen.

In eerste instantie mogen maximaal 30 gelovigen aan de vieringen deelnemen. Vanaf 1 juli mogen 100 personen aanwezig zijn op voorwaarde dat er een afstand van 1,5 m mogelijk is tussen personen uit verschillende huishoudens. In de Lambertuskerk betekent dat, dat ongeveer 80 personen aanwezig kunnen zijn, in de Laurentiuskerk ongeveer 90. Het uiteindelijke aantal hangt af van hoeveel mensen er met meerdere personen uit één huishouden komen.

Reserveren 
Beide kerken hanteren een reserveringssysteem voor alle vieringen. Voorlopig kan alleen voor de eerstkomende zondag gereserveerd worden. Voor doordeweekse vieringen kan men zich voor meerdere vieringen tegelijk aanmelden. Komt u naar een viering zonder dat u gereserveerd hebt dan wordt u helaas niet toegelaten.

Aanmelden voor vieringen in beide kerken is mogelijk van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 12.00 uur door te bellen naar het centrale secretariaat op de pastorie: 073-5212215 of tot uiterlijk vrijdag 11.30 uur te mailen naar lambertus@mariajohannes.nl. In de mail graag vermelden: uw naam, aantal personen, datum en tijd van de viering en de kerk waarvoor u kiest. U ontvangt een bevestiging. Heeft u zich aangemeld maar bent u alsnog verhinderd, meldt u zich dan alstublieft weer af zodat er weer plaats is voor andere mensen.

Heeft u klachten die op corona kunnen wijzen, blijf dan thuis. En mocht u het zelf nog niet veilig vinden om naar de kerk te komen dan is dat geen probleem. U kunt thuis ook nog steeds de
livestream vanuit de Lambertuskerk volgen via www.kerkdienstgemist.nl.

De vieringen zullen weer op dezelfde tijden zijn als vóór de coronaperiode:

Sint-Lambertuskerk
woensdag en donderdag 19.00 uur
vrijdag 9.00 uur
zondag 9.30 uur

H. Laurentiuskerk
dinsdag 19.00 uur
zondag 11.00 uur

In de maanden juli en augustus komen de vieringen van donderdag en vrijdag te vervallen.

De kerkdeuren gaan 15 minuten voor aanvang van de dienst open. Binnen de kerk wordt u gevraagd de aanwijzingen van het welkomstteam en de pastor op te volgen. In beide kerken ligt achterin, voor wie wil, het protocol voor gelovigen. We vieren graag samen én veilig de eucharistie en ons geloof.

Gideon van Meeteren, kapelaan
Overzicht nieuwsberichten
Publieke vieringen ook weer in Rosmalense kerken
11-06-2020
Vanaf 14 juni zullen ook de beide Rosmalense kerken weer geopend worden voor publieke vieringen. Ook de online vieringen vanuit de Sint-Lambertuskerk gaan door.
H. Communie wordt weer uitgereikt
11-06-2020
Vanaf zondag 14 juni, Sacramentszondag, is het weer mogelijk de communie te ontvangen. De kerken hebben in overleg met de besturen hiertoe hun voorzorgsmaatregelen genomen.
Kapelaan Herman Schaepman neemt rust
06-06-2020
Kapelaan Herman Schaepman heeft nog steeds last van vermoeidheidsklachten. Op aanraden van zijn arts houdt hij zich tot 1 juli volledig afzijdig van het parochiewerk.
Waar en hoe u kunt meevieren in H. Mariaparochie
30-05-2020
Vanaf Tweede Pinksterdag (1 juni) mogen de kerken weer geopend worden voor publieke vieringen. In eerste instantie mogen maximaal 30 gelovigen aan de vieringen deelnemen. Vanaf juli zijn dat 100 personen op voorwaarde dat er een afstand van 1,5 m mogelijk is tussen personen uit verschillende huishoudens.
Meevieren in de Sint-Jan vanaf 1 juni
29-05-2020
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk de vieringen bij te wonen. Dit is wel aan strenge voorschriften gebonden die de Nederlandse bisschoppen in een aantal protocollen hebben vastgelegd.
Paus bidt met Mariaheiligdommen
28-05-2020
Paus Franciscus bidt op zaterdag 30 mei met Mariaheiligdommen van over de hele wereld voor hulp te midden van de coronapandemie. De Sint-Jan sluit zich hierbij aan.
Vieringen ook LIVE te volgen
25-05-2020
De Nederlandse bisschoppen laten weten dat het online volgen van de vieringen in deze tijd van lockdown een goed alternatief is. U kunt de vieringen in de Sint-Jan LIVE blijven volgen. 
Een Sacramentsprocessie in de Geest
24-05-2020
De Aloude Broederschap van het Hoog Heilig Sacrament schreef  voor de nieuwsbrief van de Sint-Jan een toelichting op de Broederschap en de bijzondere omstandigheden rondom de Sacramentsprocessie van dit jaar.
Brief plebaan Blom over versoepeling coronamaatregelen Sint-Jan
23-05-2020
Nu de coronamaatregelen door het kabinet zijn versoepelt, heeft ook de Nederlandse Bisschoppenconferentie protocollen gepubliceerd (zie ook rechts) om het kerkelijk leven weer op gang te brengen. Plebaan Blom heeft een begeleidende brief namens het parochiebestuur geschreven.
Versoepeling van de coronamaatregelen H. Mariaparochie
23-05-2020
Woensdag 20 mei kondigde het kabinet een versoepeling aan van de coronamaatregelen. Ook de Nederlandse Bisschoppen hebben  protocollen gepubliceerd (zie ook rechts) om het kerkelijk leven weer op gang te brengen. Het bestuur van de H. Maria komt binnenkort met de concrete invulling voor de verschillende kerken en kapellen.