Online kinderviering op 5 juli
Zondag 5 juli om 13.30 uur zal er voor gezinnen een speciale online kinderviering zijn die jullie thuis kunnen meekijken.

Onze Vader met gebaren
Diverse kinderwerkgroepen uit de Mariaparochie hebben de handen ineengeslagen en de viering voorbereid. Het thema is ‘Vrijheid’. We praten met elkaar over wat vrijheid kan betekenen. Tijdens deze viering bidden we onder andere het Onze Vader, mét gebaren! Deze gebaren kun je van tevoren vast oefenen met behulp van de tekeningen die hierbij staat.Tekening en voorbede
Wil je nog een tekening of voorbede maken voor deze viering, Voor wie of waarvoor wil jij dat we bidden tijdens deze viering? Als je iets weet wat met vrijheid te maken heeft is dat extra mooi! Je tekening(en) en voorbede kun je tot en met uiterlijk zaterdag 27 juni in de bus doen van de Willibrordkerk (Kwartierenlaan 90, Maaspoort), de Lucaskerk (Zuiderparkweg 301, ’s-Hertogenbosch Zuid) of de pastorie (Markt 1, Rosmalen). Alvast bedankt voor jullie inzendingen!

Hoe kun je meedoen?
Bij de viering zijn slechts enkele kinderen aanwezig maar meedoen kan vanuit thuis! Ga naar www.kerkdienstgemist.nl, typ Rosmalen in het zoekvenster en selecteer de Lambertuskerk. Om 13.30 uur zal de uitzending starten. De viering duurt ongeveer een half uur. Ben je op dat moment verhinderd? Kijk de viering dan later terug.

Veel succes met het oefenen van het Onze Vader en bedankt voor jullie inzendingen!
Overzicht nieuwsberichten
MIVA-collecte 30 augustus
28-08-2020
Dit jaar richt MIVA zich voor de jaarlijkse collecte op zorg in het grootste vluchtelingenkamp ter wereld in Bangladesh.
Feest van de Kerkwijding Sint-Jan
18-08-2020
Zondag 23 augustus vieren wij op plechtige wijze het feest van de Kerkwijding (de eigenlijke dag is 25 augustus). Het is een jaarlijks hoogtepunt in het liturgisch jaar van de Sint-Jan.
Openluchtmissen op terras in Sint-Janstuin
13-08-2020
Op zaterdag 15 augustus viert de Kerk het feest van Maria Tenhemelopneming. We vieren het tijdens de Eucharistievieringen van 8.30 en 12.30 uur in de Sint-Jan. En de dag erna, zondag 16 augustus, met twee openluchtvieringen in de Sint-Janstuin naast de kathedraal.
Aanpassing deelnamebeleid vieringen
05-08-2020
Voor de Sint-Jan geldt vanaf begin augustus dat u de vieringen kunt bijwonen zonder dat u zich vooraf hoeft aan te melden of uw naam op een presentielijst moet noteren.
Extra Actie Kerkbalans in onze parochies
10-07-2020
In de afgelopen maanden kon lange tijd op de zondag niet zoals gewoonlijk gevierd en dus ook niet op de vertrouwde manier gecollecteerd worden. Daarom wordt nu een extra Actie Kerkbalans gehouden. Daarmee vragen de kerken hun parochianen en leden om in deze tijd van corona een (extra) gift over te maken. Zodat we als Kerk kunnen blijven doen wat juist nu zo hard nodig is: omzien naar elkaar!
Vieren in de Sint-Jan vanaf 1 juli
28-06-2020
In verband met de versoepelde coronamaatregelen vanaf 1 juli verandert er ook in de Sint-Jan weer het een en ander. Het kerkbestuur licht u in dit artikel daar uitgebreid over in.
Online kinderviering op 5 juli
27-06-2020
Zondag 5 juli om 13.30 uur zal er voor gezinnen een speciale online kinderviering zijn die jullie thuis kunnen meekijken.
Alles begint met een verkeersbord
27-06-2020
Wie wel eens achter de Lambertuskerk in Rosmalen parkeert heeft misschien dit verkeersbord (links) zien staan. De bouw van het nieuwe parochiecentrum bij de Lambertuskerk komt stapje voor stapje dichterbij.
Verruiming coronamaatregelen vanaf 1 juli
26-06-2020
Door de versoepelingen inzake de coronamaatregelen, die het kabinet op woensdag 24 juni afgekondigde, mogen er per 1 juli zoveel mogelijk deelnemers bij een religieuze bijeenkomst aanwezig zijn, mits men anderhalve meter afstand van elkaar kan houden.
Publieke vieringen ook weer in Rosmalense kerken
11-06-2020
Vanaf 14 juni zullen ook de beide Rosmalense kerken weer geopend worden voor publieke vieringen. Ook de online vieringen vanuit de Sint-Lambertuskerk gaan door.