Online kinderviering op 5 juli
Zondag 5 juli om 13.30 uur zal er voor gezinnen een speciale online kinderviering zijn die jullie thuis kunnen meekijken.

Onze Vader met gebaren
Diverse kinderwerkgroepen uit de Mariaparochie hebben de handen ineengeslagen en de viering voorbereid. Het thema is ‘Vrijheid’. We praten met elkaar over wat vrijheid kan betekenen. Tijdens deze viering bidden we onder andere het Onze Vader, mét gebaren! Deze gebaren kun je van tevoren vast oefenen met behulp van de tekeningen die hierbij staat.Tekening en voorbede
Wil je nog een tekening of voorbede maken voor deze viering, Voor wie of waarvoor wil jij dat we bidden tijdens deze viering? Als je iets weet wat met vrijheid te maken heeft is dat extra mooi! Je tekening(en) en voorbede kun je tot en met uiterlijk zaterdag 27 juni in de bus doen van de Willibrordkerk (Kwartierenlaan 90, Maaspoort), de Lucaskerk (Zuiderparkweg 301, ’s-Hertogenbosch Zuid) of de pastorie (Markt 1, Rosmalen). Alvast bedankt voor jullie inzendingen!

Hoe kun je meedoen?
Bij de viering zijn slechts enkele kinderen aanwezig maar meedoen kan vanuit thuis! Ga naar www.kerkdienstgemist.nl, typ Rosmalen in het zoekvenster en selecteer de Lambertuskerk. Om 13.30 uur zal de uitzending starten. De viering duurt ongeveer een half uur. Ben je op dat moment verhinderd? Kijk de viering dan later terug.

Veel succes met het oefenen van het Onze Vader en bedankt voor jullie inzendingen!
Overzicht nieuwsberichten
Online kinderviering op 5 juli
27-06-2020
Zondag 5 juli om 13.30 uur zal er voor gezinnen een speciale online kinderviering zijn die jullie thuis kunnen meekijken.
Alles begint met een verkeersbord
27-06-2020
Wie wel eens achter de Lambertuskerk in Rosmalen parkeert heeft misschien dit verkeersbord (links) zien staan. De bouw van het nieuwe parochiecentrum bij de Lambertuskerk komt stapje voor stapje dichterbij.
Verruiming coronamaatregelen vanaf 1 juli
26-06-2020
Door de versoepelingen inzake de coronamaatregelen, die het kabinet op woensdag 24 juni afgekondigde, mogen er per 1 juli zoveel mogelijk deelnemers bij een religieuze bijeenkomst aanwezig zijn, mits men anderhalve meter afstand van elkaar kan houden.
Publieke vieringen ook weer in Rosmalense kerken
11-06-2020
Vanaf 14 juni zullen ook de beide Rosmalense kerken weer geopend worden voor publieke vieringen. Ook de online vieringen vanuit de Sint-Lambertuskerk gaan door.
H. Communie wordt weer uitgereikt
11-06-2020
Vanaf zondag 14 juni, Sacramentszondag, is het weer mogelijk de communie te ontvangen. De kerken hebben in overleg met de besturen hiertoe hun voorzorgsmaatregelen genomen.
Kapelaan Herman Schaepman neemt rust
06-06-2020
Kapelaan Herman Schaepman heeft nog steeds last van vermoeidheidsklachten. Op aanraden van zijn arts houdt hij zich tot 1 juli volledig afzijdig van het parochiewerk.
Waar en hoe u kunt meevieren in H. Mariaparochie
30-05-2020
Vanaf Tweede Pinksterdag (1 juni) mogen de kerken weer geopend worden voor publieke vieringen. In eerste instantie mogen maximaal 30 gelovigen aan de vieringen deelnemen. Vanaf juli zijn dat 100 personen op voorwaarde dat er een afstand van 1,5 m mogelijk is tussen personen uit verschillende huishoudens.
Meevieren in de Sint-Jan vanaf 1 juni
29-05-2020
Vanaf 1 juni is het weer mogelijk de vieringen bij te wonen. Dit is wel aan strenge voorschriften gebonden die de Nederlandse bisschoppen in een aantal protocollen hebben vastgelegd.
Paus bidt met Mariaheiligdommen
28-05-2020
Paus Franciscus bidt op zaterdag 30 mei met Mariaheiligdommen van over de hele wereld voor hulp te midden van de coronapandemie. De Sint-Jan sluit zich hierbij aan.
Vieringen ook LIVE te volgen
25-05-2020
De publieke vieringen worden vanaf 1 juni weer langzaam opgestart. Ook online kunt u de vieringen in de Sint-Jan en de Sint-Lambertuskerk LIVE blijven. Zowel de zondagse als de doordeweekse Missen in beide kerken kunt u online volgen.