Inloopavonden
Elke tweede donderdag van de maand is er een inloopavond in de parochiezaal van de Sint-Lucaskerk. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Aanmelden is niet nodig. De koffie staat klaar vanaf 19.30. Om 20.00 uur begint het programma.  Na afloop is er tijd voor ontmoeting en een drankje.

Deze avonden vinden plaats in de Lucaszaal, César Francklaan 2 in ’s-Hertogenbosch. 

De komende drie maanden staan er drie onderwerpen op het programma, die allen te maken hebben met de diaconie van de Kerk. Diaconie is één van de belangrijke pijlers waarop de Kerk steunt. Het is het dienstbetoon aan de medemens, opdat hij en zij waarlijk mens mogen zijn zoals bedoeld door onze Schepper. Onderbouwd door de Sociale Leer van de Katholieke Kerk is de diaconie gefundeerd op menswaardigheid, onderlinge steun, zelfstandigheid en het algemeen goede. Menselijke en persoonlijke nabijheid, trouw en gerechtigheid zijn hierbij sleutelwoorden.

Programma:

1. De spirituele dimensies van het vasten en diaconie. Donderdag 8 maart 2018.

2. De Sociale Leer van de Kerk. Donderdag 12 april 2018.

3. Diaconale samenwerking dicht bij huis. Donderdag 3 mei 2018.

Op donderdag 8 maart zal Embregt Wever, pastoraal werker diocesane diaconie en missie, de eerste inleiding houden over de spirituele dimensies van het vasten en diaconie.

Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier