Deze week actueel

We zijn op weg naar Kerstmis. |En in deze Adventsperiode zijn er diverse activiteiten die ons tijdens die 'reis' kunnen inspireren. Zo zijn er diverse concerten en opent ook de kerststal van de Sint-Jan haar poorten.

De meest actuele informatie leest u in de wekelijkse nieuwsbrief, die u hier kunt vinden.

Hier vindt u het overzicht van alle vieringen in de pastorale eenheid met Kerstmis en Oud&Nieuw 2017-2018 

Kerststal Sint-Jan opent 12 december  
De kerststal in de Sint-jan is open vanaf 12 december.  Voor het tweede jaar op rij heeft de Efteling de bouwers geadviseerd. Het resultaat is een stal waar je je ogen uitkijkt en waarvan je als het ware zelf onderdeel wordt als je er doorheen loopt. Het thema van dit jaar is Verbinden.
In het kerstnummer van het parochieblad Kerkvenster staat een uitgebreid interview over opbouw en betekenis van de kerststal met als titel 'Het Kerstkind verbindt'. Hier kunt u het artikel lezen.


Sint-Lambertuskerk Rosmalen ontvangt kinderen
In de Sint-Lambertuskerk in Rosmalen hoopt men ook dit jaar weer honderden kinderen te ontvangen van de scholen uit Rosmalen en omgeving om naar het kerstverhaal te luisteren en de kerststal te bekijken. De kinderen kunnen daarna hun net opgeschreven wens op de Markt in de gedachtenisboom hangen. Deze boom en een levende kerststal worden mogelijk gemaakt door de samenwerking met de winkeliersvereniging. 
De openingstijden van de kerststal in de Sint-Lambertuskerk voor publiek zijn: 2 januari t/m 5 januari 13 - 17 uur.

Bijbelcursus Genesis tot Jezus in de Lucaskerk

Hoevelen van u hebben geprobeerd de Bijbel van A tot Z door te lezen? En zonk de moed u in de schoenen aan het einde van het boek Exodus voordat u ergens halverwege Leviticus het bijltje erbij neergooide? U bent niet alleen. Veel goedwillende Bijbellezers zijn gestrand op de vele oudtestamentische details.

In deze cursus geven we u hét kompas dat u nodig hebt om van begin tot einde door de Bijbel te navigeren. Dit kompas kun je in één woord samenvatten: VERBOND. 'Verbond' is het antwoord op de vraag: waar gaat de Bijbel over? 'Verbond' legt uit waarom God de dingen die hij zegt en doet in de Schrift, doet en zegt. Als u het verbond begrijpt, valt al het andere op zijn plaats. De details die eens zo duister leken, beginnen logisch te worden.

Praktische informatie:
Vrijdag 26 januari , 9 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart, 6 april, 20 april 2018
Tijd 19.30 tot 21.30 uur; koffie staat klaar om 19.15 uur
Plaats Lucaskerk, Zuiderparkweg 301, ‘s-Hertogenbosch

Kosten € 17.50, excl. portokosten, voor het werkboek dat u kunt bestellen via de webwinkel van het St Paulusinstituut: www.sintpaulusinstituut.nl (werkboek deelnemer) Aanmelden Corry Coppens, fam.coppens@home.nl, 073-5210763

Tot slot: ‘Genesis tot Jezus’ belooft een spannende reis door de Bijbel te worden. Van u als deelnemer wordt verwacht dat u uw ‘huiswerk’ doet en gedurende deze cursusweken zelf ook gaat lezen in de Bijbel.


Koffieschenkers gezocht voor Sint-Jan
Vanaf januari starten we elke week met het koffiedrinken na de Eucharistievieringen van 10.00 uur en 11.45 uur in de Sint-Jan. Het is plezierig elkaar regelmatig te treffen en eens bij te praten. En zeker in de wintermaanden om even op te warmen. Bij de ‘koffieschenkers’ na de Mis van 11.45 uur hebben we nog extra handen nodig. Zelfs als u maar één keer in de twee maanden beschikbaar bent, zijn wij al enorm gehol-pen. Interesse? Bel of mail naar het secretariaat: (073) 6130314 (ma-vr 9-12uur), secretariaat@mariajohannes.nl

Onder het kopje Actueel vindt u de vaste activiteiten in de parochie.Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier