Deze week actueel

De maand oktober is de rozenkransmaand en we herdenken in dankbaarheid 75 jaar bevrijding van 's-Hertogenbosch, o.a. met een bijzondere herdenkingsviering.

De meest actuele informatie leest u in de wekelijkse nieuwsbrief, die u hier kunt vinden.


Oktobermaand - Mariamaand - Rozenkransmaand
Naast de meimaand is ook oktober toegewijd aan de Moeder Gods. In deze maand staat heel bijzonder het rozenkransgebed centraal. We vieren deze maand rondom de Zoete Moeder van Den Bosch. Van maandag t/m zaterdag is er om 15.30 uur rozenkransgebed in de Mariakapel en iedere zondag worden om 16 uur in het hoogkoor van de kathedraal de Mariavespers gezongen.

De muzikale verzorging van de gezongen Maria-vespers wordt op 6 en 27 oktober door Capella Santo Giovanni gedaan o.l.v. Jeroen Felix. Op 6 oktober is Norbert Bartelsman organist. Op 13 en 20 oktober verzorgt Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij de gezongen Vespers. U bent van harte uitgenodigd om bij de rozenkrans en de vespers aan te sluiten.

Tiener- en jongerenavond CHILL 18 oktober
Vrijdag 18 oktober is er weer een nieuwe CHiLL avond, het jongerenprogramma van de parochie. Ben je tussen de 11 en de 18 jaar? Zin om met je leeftijd genoten te chillen, sharing your faith en een potje te poolen? Kom dan op 18 oktober gezellig meedoen.
Vanaf dit seizoen komen de jongeren iedere 3e vrijdag van de maand bij elkaar op een nieuwe Chill-locatie: Haagstraat 14 te ’s-Hertogenbosch (Empel), 19.00 uur - 21.00/21.30 uur. 
De eerstvolgende keren zijn: vrijdag 18 oktober, vrijdag 15 november, vrijdag 20 december.  Mis het niet!

Bijzonder bevrijdingsviering in de Sint-Jan op 26 oktober
In deze oktobermaand zijn er in de gemeente diverse activiteiten rondom de herdenking van 75 jaar bevrijding. In de Sint-Jan is het onder meer te zien aan de vlaggen van Wales, Groot-Brittannië, ’s-Hertogenbosch en Nederland.

Op zaterdag 26 oktober zal in de Sint-Jan om 11.00 uur een bijzondere herdenkingsviering plaatsvinden om dankbaar de herwonnen vrijheid te gedenken en hen die in die strijd hun leven hebben gegeven, maar ook een viering van vooruitzien in vertrouwen *). Er worden ruim 200 gasten uit Wales verwacht.
Tijdens de viering wordt een plaquette onthuld die herinnert aan de bevrijding van de stad en die de band met Wales benadrukt. De plaquette krijgt een plaats in de gedachteniskapel van de Sint-Jan waar meerdere heiligen en zaligen uit de Tweede Wereld-oorlog worden herdacht

*) In verband met deze viering komen de biechtgelegenheid en H. Mis van 12.30 uur op za 26 oktober te vervallen. 


Communievoorbereiding - informatiebijeenkomsten
De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie, die in het voorjaar van 2020 wordt gevierd, komt er weer aan. Je volgt de voorbereiding bij de kerk waar je ook je Communie gaat doen. 
Enkele informatiebijeenkomsten zijn al geweest, andere volgen snel. Informeren kan natuurlijk altijd, maar wees er wel snel bij.

De contactpersonen en alle gegevens voor de communie bij je eigen kerk of kerk van je voorkeur, vind je HIER 

Onder het kopje Actueel vindt u de vaste activiteiten in de parochie.

Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier