Deze week actueel

Het nieuwe jaar, zelfs een nieuw decennium, is begonnen en meteen staan er alweer een aantal mooie en belangrijke activiteiten op de agenda.


De meest actuele informatie leest u in de wekelijkse nieuwsbrief, die u hier kunt vinden.

Birgitta-avond 14 januari - Hoe weet ik wat God van mij vraagt? 
Op de Birgitta-bijeenkomst van dinsdag 14 januari 2020 gaat Nikolaas Sintobin, jezuïet, o.a. in op de volgende vraag: Hoe kan je erachter komen wat God van je vraagt in je dagelijkse leven? Hij beantwoordt deze vraag vanuit het perspectief van Ignatius van Loyola, stichter van de Jezuïeten, die hierop een antwoord vond vanuit zijn eigen ervaring als godszoeker in de drukte van de wereld. Nikolaas Sintobin sj, zelf Jezuïet, doet het verhaal van deze spirituele zoektocht, die brandend actueel blijft.
Daarnaast heeft hij zich voor de lezing laten inspireren door een recente uitspraak van Paus Franciscus: "Een van de zaken die de Kerk vandaag het meest nodig heeft is onderscheiden.” In zijn voordracht zal pater jezuïet Nikolaas Sintobin uitleggen wat nu precies de onderscheiding van de geesten is en, vooral, hoe je dat ook zelf kan doen.
Het belooft een boeiende en inspirerende avond te worden op dinsdag 14 januari. De parochiezaal van de Laurentiuskerk, Oude Baan 1 te Rosmalen, is vanaf vanaf 19.30 uur open voor koffie of thee. De lezing zelf begint om 20.00 uur. Een financiële bijdrage wordt op prijs gesteld om zo deze avonden ook in de toekomst mogelijk te blijven maken.

Sint-Jansavonden op de plebanie - 3 februari
In dit nieuwe jaar starten we met de Sint-Jansavonden. De eeste avond vindt plaats op maandag 3 februari op de plebanie. Colm Dekker, verantwoordelijke van de gemeenschap Sant'Egidio in Nederland, is deze avond de inleider. De Gemeenschap van Sant’Egidio zag het levenslicht op 7 februari 1968. Ondertussen is zij uitgegroeid tot een wereldwijde christelijke lekenbeweging met circa 80 000 leden in meer dan zeventig landen.
De spiritualiteit van Sant’Egidio verbindt gebed met concrete inzet voor de armen en de vrede in de wereld. Colm Dekker zal ons deze avond inleiden in het boeiende werk van deze wereldwijde gemeenschap binnen onze Kerk. De avond wordt gehouden op de plebanie (Choorstraat 1) en begint om 20.00 uur.
Het is fijn wanneer u zich even aanmeldt ivm de voorbereidingen: secretariaat@mariajohannes.nl

Tiener- en jongerenavond CHILL

Vrijdag 17 januari is er weer een nieuwe CHiLL avond, het jongerenprogramma van de parochie. Ben je tussen de 11 en de 18 jaar? Zin om met je leeftijd genoten te chillen, sharing your faith en een potje te poolen? Kom dan op 17 januari gezellig meedoen.
Vanaf dit seizoen komen de jongeren iedere 3e vrijdag van de maand bij elkaar op een nieuwe Chill-locatie: Haagstraat 14 te ’s-Hertogenbosch (Empel), 19.00 uur - 21.00/21.30 uur. Mis het niet!
Onder het kopje Actueel vindt u de vaste activiteiten in de parochie.

Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier