Deze week actueel

Deze weken vinden in de parochie diverse informatiebijeenkomsten plaats voor de voorbereiding op de Eerste H. Communie. De Alphacursus begint weer en de oktobermaand komt eraan.

 

De meest actuele informatie leest u in de wekelijkse nieuwsbrief, die u hier kunt vinden.

Alphacursus gaat weer van start
De Alphacursus draait al vele jaren in onze parochie. Voor het komend seizoen staat er weer een Alpha op het programma: dinsdag 17 september wordt daarvoor om 19 uur een Open Avond gehouden in de zaal van de Lucaskerk, ingang César Francklaan 2.
Alpha bestaat uit circa 10 interactieve bijeenkomsten en een kort weekend waarin je open kunt praten over de basis van het christelijk geloof. Voor zinzoekers en iedereen die meer te weten wil komen over het christelijk geloof. De bijeenkomsten beginnen met een gezellige en lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er ruimte om in kleine groepen je vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen.
Het is gratis, gezellig en inspirerend! Voor meer informatie, zie de website van Alpha Den Bosch

Communievoorbereiding - informatiebijeenkomsten
De voorbereiding op de Eerste Heilige Communie, die in het voorjaar van 2020 wordt gevierd, komt er weer aan. Je volgt de voorbereiding bij de kerk waar je ook je Communie gaat doen. 
Enkele informatiebijeenkomsten zijn al geweest, andere volgen snel. Informeren kan natuurlijk altijd, maar wees er wel snel bij.

De contactpersonen en alle gegevens voor de communie bij je eigen kerk of kerk van je voorkeur, vind je HIER 

Cursusaanbod Vormingscentrum
Aan het Sint-Janscentrum worden diverse nieuwe cursussen en opleidingen aangeboden voor een theologische en pastorale vorming. Kijk voor het aanbod op de vernieuwde site van het Sint-Janscentrum: www.sint-janscentrum.nl/opleidingen

Vredesweek 22-29 september
In het kader van de Vredesweek vindt er voor de tweede keer in 's-Hertogenbosch een Vredeswandeling plaats op zondag 22 september. En de Birgittabijeenkomst in Rosmalen op dinsdag 24 september staat ook in het teken van het thema van de Vredesweek ‘Vrede verbindt over grenzen’. 
Meer informatie leest u hier


Onder het kopje Actueel vindt u de vaste activiteiten in de parochie.

Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier