Gerard van Etten (1954)
img

Wie ben ik?
Mijn naam is Gerard van Etten. Ik ben geboren in Schagen in 1954. Na mijn seminarietijd bij de paters Assumptionisten in Boxtel studeerde ik verpleegkunde in Nijmegen. Na diverse uitvoerende, staf- en managementfuncties ben vanaf 1988 in ’s-Hertogenbosch als hoofdwijkverleegkundige werkzaam geweest. Vanaf 2001 werk ik als leidinggevende bij Sensoor, een vrijwilligersorganisatie die 24 uur per dag een luisterend oor biedt aan mensen die behoefte hebben aan een gesprek.

Ik heb theologie gestudeerd en met mijn vriend in een nieuwe Dominicaanse communiteit gewoond. In 1999 deed ik professie in de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland en vervul(de) daarin vele functies. In ’s-Hertogenbosch ben ik sinds 1990 actief in de parochies in West. Eerst ook in het pastoraal team en al lange tijd als bestuurder en daarmee intensief betrokken bij de fusie van de parochies in West. Nu zitten we in een fase waarin we als gemeenschap verbonden moeten blijven en tegelijk een gemeenschap willen worden met de medeparochianen in heel ’s-Hertogenbosch. Als bestuurder vind ik dat een zware verantwoordelijkheid.

Waarheid en Compassie zijn kernwoorden en –waarden voor een Dominicaan. In mijn bestuurswerk wil ik die waarden centraal blijven stellen. Mijn aandachtsveld in het bestuur is diaconie. Daarvoor ben ik ook bestuurslid van het straatpastoraat geworden dat sinds januari een thuis heeft in de Annakerk in West en afgevaardigde naar het Beraad van Kerken en het Platform Religie en Levensbeschouwing.


 

Vragen over dit onderwerp, Reageer dan hier