Blog
Wie is Jezus?
Gepost: 10-09-2015 | Gepost door: Pastoraal Team

In het evangelie van deze zondag stelt Jezus ons de indringende en altijd actuele vraag: Wie zeg jij dat ik ben? Even verderop voegt Hij eraan toe: “Wie mijn volgeling wil zijn, moet Mij volgen door zichzelf te verloochenen en zijn kruis op te nemen.“

Het doet meteen denken aan de allereerste preek die paus Franciscus hield, de dag na zijn verkiezing. “Wanneer wij een Christus zonder Kruis belijden, dan zijn we geen vrienden of volgelingen van Jezus. Dan zijn we verwaand.” Christus vraagt niet zomaar iets van ons, zeker wanneer we het betrekken op onze dagelijkse ‘problemen’ binnen gezin, werk en maatschappij.

Ons kruis opnemen wil echter niet zeggen dat we het lijden moeten opzoeken of het onszelf heel moeilijk moeten maken. Christus weet dat we tot meer in staat zijn dan we vaak denken. Hij leidt ons en helpt ons. Het is immers door het kruis dat de verlossing komt. Op die manier zijn vriend en volgeling zijn, in het besef dat alles van Hem komt, betekent dat we doorheen lijden en kruis mogen delen in de verlossing.


 

Reageer op dit artikel
Herstel Plaats reactie
Overzicht reacties