Blog
Dienaar der dienaren
Gepost: 01-10-2015 | Gepost door: Pastoraal team

Oktober is Wereldmissiemaand. Dit jaar besteedt MISSIO, onderdeel van de Pauselijke missiewerken, aandacht aan de katholieke Kerk in Pakistan. In de nieuwsbrief van deze week (jrg 4 nr 37) leest u er meer over. We kwamen op de site van Missio een korte overweging tegen die we graag met u delen:

“Als de kerk niet dient, dient zij tot niets.” Deze bekende uitspraak van mgr. Gaillot wordt vaak aangehaald. Maar in al zijn eenvoud blijft hij van kracht. En dat niet alleen, het blijft ook nodig deze zin te blijven herhalen. Macht is immers zo verleidelijk voor mensen. Wij horen het in de evangelielezing waarin gevochten wordt om de beste, machtigste plaats naast Jezus. Beide leerlingen denken vanuit menselijke, wereldlijke macht. Jezus gaat het om iets anders. Niet om de macht zoals de heersers ten toon spreiden. Het gaat hem om een dienende macht. Ware grootheid van de mens toont zich in het dienstbaar zijn: “Wie onder u groot wil worden, moet dienaar van u zijn.” En ook: “Want ook de Mensenzoon is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen.” (bron: missio.nl)

We hoeven maar naar Sint-Franciscus, wiens feest op 4 oktober valt, en naar onze paus Franciscus te kijken, om te begrijpen dat dienstbaar-zijn ons ‘groot’ kan maken: groot in ware liefde en groot in waar geluk.

 

Reageer op dit artikel
Herstel Plaats reactie
Overzicht reacties