Overzicht nieuwsbrieven
nieuwsbrief jrg8 nr 15
17-03-2019

H ‘Attende, Domine, et miserére, quia peccávimus tibi.’ Zo zingen wij tijdens de zondagen van de Veertigdagentijd: ‘Luister, Heer, en wees genadig, want wij hebben tegen U gezondigd.' Deze weken op weg naar Pasen worden gekenmerkt door vasten en sober-heid. We overzien ons leven en beseffen ons tekortschieten in geloof, hoop en liefde. Daarom worden wij als christenen uitgeno-digd om door vasten en soberheid, door gebed en naastenliefde, bewuster en geloviger in het leven te staan. De vijf zondagen van de Veertigdagentijd zijn daarbij onze gids en leidraad.

pdf
521 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 14
10-03-2019
Het is stil geworden na de mooie en feestelijke dagen van het carnaval. Van ‘Oeteldonk leeft’ naar een stille binnenstad. Als vanzelf is het carnavalsfeest overgegaan in Aswoensdag. In de rust en stilte van deze dag hebben velen het askruisje ontvangen als een uiterlijk teken om innerlijk op weg te gaan naar Pasen.
pdf
545 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 13
02-03-2019
In openheid, in gesprekken en met getuigenissen van misbruikslachtoffers is er eind februari in Rome een eerste grote stap gezet tijdens de misbruik-top. De Nederlandse deelnemer aan de bijeenkomst, de Rotterdamse bisschop Van den Hende, noemt de topontmoeting een belangrijke stap, maar is nog niet tevreden. Het echte werken aan een voor iedereen veilige Kerk moet volgens hem nu gaan beginnen.
pdf
269 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 12
25-02-2019
"Terwijl de eerste tekenen van de lente zich al hebben aangediend, maken wij ons op voor het feest van carnaval", schrijft plebaan Blom. "Hier in het centrum van Den Bosch, en het geldt voor alle andere Brabantse dorpen en steden, wordt het steeds meer zichtbaar (en soms hoorbaar) dat de mooie dagen van carnaval gaan aanbreken."
pdf
435 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 11
17-02-2019
De nieuwe plebaan Vincent Blom schrijft in de nieuwsbrief van deze week: "Afgelopen zondag werd in de kathedraal een warm welkom uitgesproken aan onze nieuwe kapelaan Herman Schaepman en vond mijn installatie plaats tot plebaan. (...) Gods Geest was voelbaar in de harde wind rond de kathedraal. Het is ook in de kracht van de H. Geest en in vertrouwen op Christus dat wij deze nieuwe fase gaan beginnen."
pdf
387 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 10
15-02-2019
“Het menselijke leven is een geschenk van God. Juist omdat het een gave is, kan het leven niet beschouwd worden als simpel bezit of privébezit.” Dat zegt paus Franciscus in zijn boodschap voor Wereldziekendag,
pdf
445 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 09
02-02-2019
“Wees niet bang uw harten voor Christus te openen en het leven met al zijn broosheid en onvolkomenheden, maar ook met zijn grootsheid en schoonheid te omhelzen”, aldus paus Franciscus tegen de honderdduizenden jongeren in Panama tijdens de Wereldjongerendagen.
pdf
650 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 08
25-01-2019
De tijd voor de grote verandering binnen het pastorale team is aangebroken. Per 1 februari start plebaan Geertjan van Rossem in de prachtige Sint-Petrusbasiliek in Boxtel als pastoor van de parochie Heilig Hart. Pastor Robert van Aken start op dezelfde datum als pastoor van de Heilige Odaparochie voor Sint-Oedenrode en omstreken.
pdf
558 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 07
20-01-2019
Dit weekend start de Actie Kerkbalans. Elk jaar wordt door middel van deze landelijke Actie aandacht gevestigd op de noodzaak van financiële steun door de eigen leden. Die steun is hard nodig om als gemeenschap een plaats van ontmoeting te zijn en blijven tussen
God en de mensen en tussen mensen onderling.
pdf
342 Kb.
nieuwsbrief jrg8 nr 06
11-01-2019

We eindigen in deze nieuwsbrief de catechese van paus Franciscus over het ‘hart’ van de Kerk, de Eucharistie.

pdf
448 Kb.