Op deze pagina treft u inspirerende verhalen aan van mensen die zich voor de parochie inzetten.img
Joost van Eijk: koster in een hechte gemeenschap
Joost van Eijk is al ruim veertig jaar met veel plezier en overgave koster van de H. Landelinuskerk in Empel. In oktober 2013 ontving hij er een erepenning voor. Hij houdt er niet zo van om in de belangstelling te staan, maar is toch wel erg trots op deze erepenning. Reden om Joost van Eijk eens op te zoeken.
img
Pastor Krewinkel: Zielenarts
“Waarom overkomt mij dit? en: Waarom ik? zijn veelgestelde vragen van ernstig zieken. Iedereen die ziek is stelt zich vragen over zingeving.” Aan het woord is Ivo Krewinkel, katholiek priester en teamlid van het ziekenpastoraat van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
img
Plebaan is een dankbaar mens
Geertjan van Rossem neemt plaats in een gemakkelijke stoel in zijn werkkamer op de plebanie. Onderwerp van gesprek is zijn 25-jarig priesterfeest.
img
Monique van Dongen, proost van de Broederschap van O.L. Vrouw
De hoeveelheid kaarsjes die bij de Zoete Moeder van Den Bosch zijn aangestoken moet in de miljoenen lopen. De belangstelling is nog altijd groot, met natuurlijk in de meimaand een piek. Zij “brengt zoveel troost en dankbaarheid” zegt Monique van Dongen-Kok die vanaf juni vorig jaar de nieuwe proost is.
img
Ineke Spijker - 'Geloof is voor mij: vertrouwen'
In onze parochie zetten talloze vrijwilligers zich belangeloos in. We zien hen binnen de kerkmuren, maar ook elders. Lees over een vrijwilliger met een bijzonder verhaal.
img
Leon van der Zanden zocht en vond
Al een aantal jaar loopt in de parochie de Alpha-cursus. De gezellige en ongedwongen manier waarop je samen ontdekt wie Jezus is en wie en wat Hij voor je kan zijn, spreekt veel mensen aan. Léon van der Zanden was een van de deelnemers. "Het is en blijft een grote ontdekkingsreis."
img
Jan Renders: al 25 jaar diaken
23 mei 1987 werden voor het eerst in ons bisdom drie gehuwde mannen tot diaken gewijd. Een van hen was Jan Renders, lid van ons pastoraal team.