Kathedraalschool gaat weer door
Onder het motto Gods liefde leren leven is in oktober 2021 een nieuwe school van start gegaan, de kathedraalschool. Nu de maatregelen vanaf 26 januari 2022 voor de kerken weer versoepeld zijn, pakken we de draad weer op.

Naast de liturgie en de diaconie is de geloofsvorming of  catechese een belangrijk onderdeel van het katholieke geloof. Catechetisch onderricht, zo stelt het Tweede Vaticaans Concilie, is erop gericht om door belichting van de H. Schrift en de Traditie het geloof van de mensen te doen uitgroeien tot een levend, bewust en werkdadig geloof. (Christus Dominus, nr 14)

In het beleidsplan van onze parochie neemt deze geloofsoverdracht een belangrijke plaats in. Naast de catechese in aanloop naar het ontvangen van een sacrament (huwelijk, doop, eerste communie en vormsel) is een meer permanente geloofsvorming van groot belang. In het werkjaar 2021 - 2022 willen wij als parochie inzetten op deze geloofsvorming.

In de folder, die u hiernaast kunt downloaden, leest u over de activiteiten die wij in dit kader willen aanbieden. Een breed aanbod, bestaande uit bijbelavonden, een geloofscursus, bezinningsavonden en meer.

Dat alles hebben wij samengebracht onder de naam Kathedraalschool - Gods liefde leren leven’. Vanuit de Middeleeuwen waren kathedralen niet alleen plaatsen waar het geloof werd gevierd, het werd er ook onderwezen. Dit nieuwe initiatief van de Kathedraalschool wil in die traditie
staan.

De kathedraalschool is een initiatief van het pastoresteam van de Sint-Jan en is er ten dienste van alle parochianen en omdat wij als parochie van de kathedraal ook een brede uitstraling hebben naar geheel het bisdom, staat het aangeboden programma open voor alle gelovigen uit ons bisdom. In dit kader wordt ook een kosterscursus aangeboden.

Geloofsvorming is van wezensbelang voor de toekomst van onze parochie en van de Kerk in het algemeen. Wij nodigen u van harte uit om Gods liefde te leren leven. Wij hopen u bij één of meerdere activiteiten te mogen ontmoeten.

Rechts in de kolom vindt u de folder met het programma voor het seizoen 2021-2022
Overzicht nieuwsberichten
KRO TV-Mis in de Sint-Jan zondag 14 november
11-11-2021

Zondag 14 november zendt de KRO de Hoogmis vanuit de Sint-Janskathedraal via NPO2. Aanvang is om 10.00 uur. Vanwege de afbraak van alle televisiebenodigdheden vervalt de Eucharistieviering van 12.00 uur.

Anderhalve meter en mondkapje weer terug
11-11-2021
De anderhalve meter afstand en het mondkapje dragen tijdens lopen in de kerk is op verzoek van de bisschoppen weer terug.
Bijzonder Mariavesperconcert op 14 november
10-11-2021
In de Sint-Janskathedraal in Den Bosch vindt op zondag 14 november een bijzondere viering plaats. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat de eerste Lourdesreis plaatsvond onder de naam ‘Limburgse Bedevaarten’, wat nu het Huis voor de Pelgrim heet.
Jeroen Felix 25 jaar Rector Cantus
31-10-2021
Op zondag 31 oktober 2021 is Jeroen Felix in het zonnetje gezet omdat hij al 25 jaar rector cantus is van de Schola Cantorum van de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch.
Kathedraalschool gaat weer door
25-09-2021
Onder het motto Gods liefde leren leven is in oktober 2021 een nieuwe school van start gegaan, de kathedraalschool. Nu de maatregelen vanaf 26 januari 2022 voor de kerken weer versoepeld zijn, pakken we de draad weer op.
Maand van de kerkmuziek in de Sint-Jan
24-09-2021
De maand oktober wordt in de kathedrale basiliek van Sint-Jan de maand van de kerkmuziek gehouden.
Rozenkransgebed en Vespers
23-09-2021
Ook dit jaar zal in de maand oktober van maandag t/m vrijdag om 12.10 uur in de Sint-Jan de rozenkrans worden gebeden.  
22 augustus: Feest van de kerkwijding
15-08-2021
Zondag 22 augustus vieren wij als parochie het feest van de kerkwijding. De feestelijke Eucharistieviering van 10 uur wordt op TV uitgezonden om 10 uur op NPO2. De viering van 12 uur vervalt.
Openluchtmissen op 15 augustus
01-08-2021
Bij gelegenheid van Maria Tenhemelopneming op zondag 15 augustus, vinden er twee openluchtmissen plaats op het terras naast de Sint-Jan.
Aanmelden voor de vieringen niet meer nodig
28-06-2021
Vanwege de versoepelingen in het 'protocol kerkelijk leven' van de Nederlandse bisschoppen, is het niet meer nodig te reserveren voor de vieringen in de Sint-Jan. 
Folder Kathedraalschool
teaser gerelateerd document
Programma 2021-2022