Bezoek kerststal Sint-Jan nog niet mogelijk
De kerststal van de Sint-Jan blijft nog gesloten. Het kabinet heeft op de persconferentie van 14 januari bekendgemaakt dat de cultuursector nog niet open mag. De kerststal valt hieronder omdat de gemeente ’s-Hertogenbosch de kerststal als een doorstroomlocatie beschouwt.

De hoop is dat de kerststal na een volgend weegmoment (25 januari) alsnog open kan gaan tot ten minste de originele sluitingsdatum van 6 februari 2022. Mogelijk wordt de sluitingsdatum verder doorgeschoven. Bij heropening wordt dat bekendgemaakt.

De kerststal later bezoeken
We begrijpen dat het opnieuw een teleurstelling is voor wie nu niet gebruik kan maken van een reservering. Iedereen die in de afgelopen periode een ticket had geboekt en alsnog de kerststal zou willen bezoeken ná 25 januari – mits de kerststal open mag uiteraard – hoeft niet opnieuw te boeken. U kunt het toegangsbewijs in de resterende periode t/m 6 februari gebruiken tijdens de openingstijden (zie onderaan) van de kerststal. Houdt u in de weekenden wel rekening met enige wachttijd, en als u de mogelijkheid hebt, bezoek dan de kerststal door de week.

Terugbetaling en donatie
Mocht u nu al zeker weten dat u geen gebruik meer wil maken van uw toegangsbewijs, dan vragen we u om in het reserveringssysteem aan te geven of u het bedrag van de reservering terug wil ontvangen. Daarbij willen we meteen vragen of u zou willen overwegen een deel van uw reservering te doneren aan de Sint-Jan. Voor de opbouw van de stal, het onderhoud van het materiaal (vooral de dieren), en voor het gebruik van een reserveringssysteem, heeft de parochie reeds veel kosten moeten maken. We zijn u uiteraard zeer dankbaar voor deze donatie. Wanneer u reeds de kosten heeft terug ontvangen, hoeft u de procedure niet meer te volgen.

Hoe werkt het
Om een terugbetaling (refund) aan te vragen met de mogelijkheid een percentage ervan te doneren, volgt u de volgende stappen. Dat kan tot 10 februari 2022.*

  1. Ga naar de bevestigingsemail die u van Eventix heeft gekregen tijdens de aanschaf van uw toegangsbewijs.
  2. Klik op ‘download tickets’
  3. Vraag een refund aan via de pagina waar u op terecht komt. Hier kunt u voor de verschillende tickets de keuze maken of u een terugbetaling (refund) wilt aanvragen of niet. Ook kunt u hier aangeven welk percentage van het aankoopbedrag u mogelijk zou willen doneren.

* We vragen uw begrip voor de gang van zaken. Voor de parochie is het werken met ticketsystemen, betalingen en alles wat daar bij komt kijken, geen dagelijkse kost.

We hopen uiteraard na 25 januari nog veel bezoekers te mogen verwelkomen bij de kerststal, als hij dan open mag.

Parochie Sint-Jan

Mocht de kerststal weer open gaan, dan zijn de openingstijden:
Maandag t/m zaterdag tussen 10:00 en 17:00 uur
Zon- en feestdagen tussen 13.30 uur en 17:00 uur.
Een ticket kost 2 euro. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.
Reserveren is momenteel niet mogelijk. Pas wanneer bekend wordt dat de kerststal weer open mag, zal het mogelijk worden een ticket te boeken.
Overzicht nieuwsberichten
Bezoek kerststal Sint-Jan nog niet mogelijk
14-01-2022
De kerststal van de Sint-Jan blijft nog gesloten. Het kabinet heeft op de persconferentie van 14 januari bekendgemaakt dat de cultuursector nog niet open mag. De kerststal valt hieronder omdat de gemeente ’s-Hertogenbosch de kerststal als een doorstroomlocatie beschouwt.
Reserveren nodig voor vieringen op zon- en feestdagen
21-12-2021
Vanwege de lockdown (18 december 2021 t/m 14 januari 2022) zijn de maatregelen voor kerkbezoek aangescherpt. Dat betekent o.a. dat er weer gereserveerd moet worden voor vieringen op zon- en feestdagen.
Driekoningenweek: 3 t/m 9 januari 2022
20-12-2021
Na het vieren van het Kerstfeest wordt in 's-Hertogenbosch groots het Driekoningenfeest gehouden. Helaas kan het ook dit jaar geen doorgang vinden. Daarom introduceert de Stichting Drie Koningen de Driekoningenweek van 3 t/m 9 januari.
Kerststal Sint-Jan gesloten vanwege lockdown
18-12-2021
Tijdens de persconferentie op 18 december is bekend geworden dat Nederland in lockdown gaat. De gemeente van 's-Hertogenbosch heeft besloten dat ook de kerststal - als doorstroomlocatie - per direct gesloten is.
Kerstboodschap van de r.-k. bisschoppen van Nederland
17-12-2021

Bij gelegenheid van Kerstmis 2021 hebben de Nederlandse Bisschoppen een kerstwens geschreven voor alle katholieken in ons land.

Kerstvieringen 2021 en meer in de Sint-Jan
10-12-2021
Met Kerstmis tot en met Driekoningen vinden er weer prachtige vieringen plaats in de Sint-Jan met medewerking van de Schola Cantorum. Het is wel nodig te reserveren voor deze vieringen. Dat kan hieronder.
Kerststal Sint-Jan 2021 - reserveren vanaf 1 december
30-11-2021

Tijdens de persconferentie op 18 december is bekend geworden dat Nederland in lockdown gaat. De gemeente van 's-Hertogenbosch heeft besloten dat ook de kerststal - als doorstroomlocatie - per direct gesloten is.

Kerk-zijn in 2030: beleidsplan Sint-Jan
28-11-2021
Onder de noemer ‘Kerk-zijn in 2030’ presenteert het bestuur van de kathedrale basiliek Sint-Jan het beleidsplan voor de komende jaren.
RedWednesday 2021
24-11-2021

Kerk in Nood - ACN vraagt op RedWednesday, dit jaar op woensdag 24 november, aandacht voor vervolgde christenen door kerken rood aan te laten lichten. Ook de Sint-Jan stond in het rood. 

Activiteiten Kathedraalschool geannuleerd
14-11-2021
In verband met de aangescherpte coronamaatregelen vanaf zaterdag 13 november komen de aanstaande bijeenkomsten van de Kathedraalschool de komende 3 weken te vervallen.